Επίσημη Ονομασία: Musée de l'Orangerie
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο του Πορτοκαλεώνα
Αγγλική Ονομασία: Orangerie Museum
Κατηγορία: Μουσείο, Πινακοθήκη
Έτος Κατασκευής: 1852
Διεύθυνση: Jardin Tuileries, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.musee-orangerie.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 1 44 50 43 00

Το TopTraveller προτείνει:

Το Μουσείο του Πορτοκαλεώνα αποτελεί μια γκαλερί τέχνης του 20ου αιώνα, όπου πρεσβεύει το κίνημα του ιμπρεσιονισμού και του μεταϊμπρεσιονισμού. Τοποθετείται στο δυτικό άκρο των κήπων Τουιλερί δίπλα ακριβώς από την Πλατεία Κονκόρντ.

Το Μουσείο του Πορτοκαλεώνα απέκτησε την φήμη που κατέχει και σήμερα από το μοναδικό και ασύγκριτο έργο του γνωστού Γάλλου ιμπρεσιονιστή Κλώντ Μονέ, οκτώ τοιχογραφίες κρίνων νερού. το μουσείο περιέχει επίσης τα έργα του Πωλ Σεζάν, Ανρί Μαίζ, Αμαντέο Μοντιγκλιάνι, Πάμπλο Πικάσο, Ρενουάρ και πολλών ακόμη!

Το Orangerie χτίστηκε αρχικά το 1852 από τον αρχιτέκτονα Φίρμιν Μπουρζουά και ολοκληρώθηκε από το διάδοχό του, Λουδοβίκο Βισκόντι, για να στεγάσει τις ξακουστές πορτοκαλιές του κήπου του Τουιλερί.

Προτού καθιερωθεί επίσημα ως μουσείο, χρησιμοποιήθηκε και ως αποθήκη για τρόφιμα, χώρο εξέτασης και ιατρικής περίθαλψης αλλά και κατοικία για τραυματισμένους στρατιώτες. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει κάποια αθλητικά, μουσικά, και πατριωτικά δρώμενα.

Το Μουσείο του Πορτοκαλεώνα είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινά με ωράριο 9πμ-6μμ και το κόστος εισόδου είναι στα 9 ευρώ. Δωρεάν πρόσβαση υπάρχει για όλους κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, για ανέργους με τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα, για ΑΜΕΑ και έναν συνοδό τους, για νέους κάτω των 26 από κράτη της Ε.Ε και για άτομα κάτω των 18.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι