Επίσημη Ονομασία: Oulangan Kansallispuisto
Ελληνική Ονομασία: Εθνικό Πάρκο Ουλάνκα
Αγγλική Ονομασία: Oulanka National Park
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: Kuusamo,
Πόλη: Ρόβανιεμι
Χώρα: Φινλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.luontoon.fi/oulanka
Τηλέφωνο: (+358) 40 7325615

Πρόκειται ένα εθνικό πάρκο στη βόρεια περιοχή της Λαπωνίας που καλύπτει έκταση 270 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει έτος ίδρυσης το 1956. Συνορεύει με το εθνικό πάρκο Paanajärvi στη Ρωσία και φημίζεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του.

Αξίζει να το επισκεφτείτε για την άγρια του ομορφιά, την βιοποικιλότητά του και την πληθώρα δραστηριοτήτων που παρέχει στους τουρίστες!

Αν και το κυνήγι, η αλιεία και η καλλιέργεια ήταν οι κύριες ενασχολήσεις των ανθρώπων που ζούσαν εκεί, σήμερα η πιο αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην Oulanka είναι ο τουρισμός. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο.

O Φινλανδικός Σύνδεσμος Τουριστών, από το 1930, διατηρούσε σε άριστη κατάσταση τις καμπίνες και τις βάρκες που υπάρχουν εκεί με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από οποιονδήποτε στην περιοχή, δεδομένου ότι τηρούνται κάποιες βασικές οδηγίες και κανόνες σχετικά με την κατάσταση των καμπινών, την προμήθεια ξύλου και την προστασία της γύρω φύσης.

Tip: Μην ξεχάσετε το καλάμι ψαρέματος! Επιπλέον δεν επιτρέπεται το ψάρεμα καθ’ όλη την έκταση του πάρκου, γι’ αυτό προτού εγκατασταθείτε σε κάποια καλύβα βεβαιωθείτε πρώτα!


Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Ρόβανιεμι

Όλες οι Πτήσεις για Ρόβανιεμι

Οικονομικά Καταλύματα στο Ρόβανιεμι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Ρόβανιεμι