Επίσημη Ονομασία: Musée National Picasso
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο του Πικάσο
Αγγλική Ονομασία: Picasso National Museum
Κατηγορία: Μουσείο, Πινακοθήκη
Έτος Κατασκευής: 28/09/1985
Διεύθυνση: 5 Rue de Thorigny, 75003
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.museepicassoparis.fr/en/
Τηλέφωνο: (+33) 1 85 56 00 36

Το TopTraveller προτείνει:

Το μουσείο Πικάσο αποτελεί μια γραφική γκαλερί τέχνης που τοποθετείται στην οδό Thorigny και το κτίριο που στεγάζει την περίφημη συλλογή που διαθέτει, χτίστηκε μεταξύ του 1656 και 1659 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Πιέρ Ομπέρτ με τη συνεισφορά του επίσης αρχιτέκτονα Ζαν Μπουλιέ. Θεωρείται το κτίριο καθευατού, ένα από τα σπουδαιότερα υποδείγματα της γαλλικής αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνει πάνω από 3.000 διαφορετικά έργα του Πικάσο, συμπεριλαμβανομένου και έργων κεραμικής και πληθώρα σχεδίων. Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι της συλλογής και “κόσμημα” του Μουσείου του Πικάσο, θεωρείται ένας μεγάλος αριθμός έργων που ο Πικάσο έφερε στο φως κατά το 70ο έτος της ηλικίας του.

Σε προγενέστερες εποχές, πρωτού καθιερωθεί επισήμως ως μουσείο, η ιδιότητα και ταυτότητα του κτιρίου του άλλαξε αρκετές φορές, όντας πρώτα Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βενετίας το 1671. Το 1815 μετατράπηκε σε σχολείο όπου φοίτησε ο πασίγνωστος και παγκοσμίου φήμης συγγραφέας του “Μαγικού ΔέρματοςΜπαλζάκ, και έπειτα στέγασε το Ecole des Métiers d’Art. Το 1968, ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο και αναπαλαιώθηκε από τους Μπερνάρντ Βιντρί και Μπερνάρντ Φονκερνιέ μεταξύ των 1974-1980.

Το 1968, ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος επέτρεπε στους νόμιμους κληρονόμους να πληρώνουν φόρους κληρονομιάς με έργα τέχνης αντί για χρηματικά ποσά, με την προϋπόθεση ότι τα έργα θεωρούνται πολιτιστική συνεισφορά στη χώρα. Ο Ντομινίκ Μπόζο, έφορος του εθνικού μουσείου, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό έργων τέχνης του Πικάσο, τα οποία περιλαμβάνουν όλες του τις τεχνικές και καλύπτουν όλες τις περιόδους καλλιτεχνικής του έκφανσης καθώς και μια σπάνια συλλογή γλυπτών. Το 1986, πρίν το θάνατο της, η κόρη του Πικάσο, Ζακελίν Πικάσο, προσέφερε ένα μεγάλο αριθμό έργων του πατέρα της με τη μορφή δωρεάς στο κράτος.

Μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά τα μεγαλουργήματα του ιστορικού αυτού καλλιτέχνη καθημερινά Τρίτη με Παρασκευή από τις 10.30πμ–6μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.30πμ–6μμ. με κόστος εισόδου στα 12.50 ευρώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κατοίκους κρατών μελών της Ε.Ε κάτω των 26 ετών, για άτομα ΑΜΕΑ και έναν συνοδό τους, για ανέργους και για άτομα κάτω των 18 ετών.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι