Επίσημη Ονομασία: Prater
Ελληνική Ονομασία: Πράτερ
Κατηγορία: Λούνα Παρκ
Διεύθυνση: , 1020 Wien
Πόλη: Βιέννη
Χώρα: Αυστρία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.prater.at/
Τηλέφωνο: (+43) 1 7280516

Το TopTraveller προτείνει:

Βόρεια της παλιάς Βιέννης υπήρχε μία μεγάλη έκταση με δάση και λιβάδια, όπου ο αυτοκράτορας πήγαινε για κυνήγι ενώ τα μετέπειτα χρόνια λειτουργούσε σαν χώρος περιπάτου αποκλειστικά για την αριστοκρατία. Στα τέλη του 19ου αιώνα ο χώρος δόθηκε στο δήμο της πόλης και δημιουργήθηκε ένα μεγάλο λούνα παρκ, γήπεδα, πάγκοι για πικ-νικ και μπυραρίες μέσα σε μία όαση πρασίνου.

Πρακτικά σήμερα έχει ταυτιστεί με το λούνα παρκ, το οποίο είναι τεράστιο και εντυπωσιακό περιλαμβάνοντας συγκρουόμενα αυτοκίνητα, τρενάκια του τρόμου αλλά και τον πασίγνωστο Τροχό – τον πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη το 1896 και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη με μέγιστο ύψος τα 117 μέτρα.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε είσοδο για να εισέλθετε στον χώρο, ωστόσο υπάρχει εισιτήριο για κάθε παιχνίδι και θέαμα ξεχωριστά. Για μία περιστροφή στον Τροχό θα χρειαστεί να πληρώσετε 10 ευρώ το άτομο.

Tip: Εάν επισκεφτείτε τη Βιέννη χειμώνα, κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε να λειτουργούν ελάχιστα παιχνίδια, ενώ υπάρχει και μία σκοτεινιά στο χώρο που σου δημιουργεί ανασφάλεια, οπότε καλό θα ήταν να το αποφύγετε.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στη Βιέννη

Όλες οι Πτήσεις για Βιέννη

Οικονομικά Καταλύματα στη Βιέννη

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στη Βιέννη