Επίσημη Ονομασία: Кра́сная пло́щадь
Ελληνική Ονομασία: Κόκκινη Πλατεία
Αγγλική Ονομασία: Red Square
Κατηγορία: Πλατεία
Διεύθυνση: Red Square, 109012
Πόλη: Μόσχα
Χώρα: Ρωσσία
Ήπειρος: Ευρώπη

Το TopTraveller προτείνει:

Η κεντρική πλατεία της Μόσχας και όλης της χώρας. Αρχικά φιλοξενούσε την κύρια αγορά της πρωτεύουσας, μετέπειτα χώρος στέψης Ρώσων Τσάρων και πλέον χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.

Μεταξύ πληθώρας αξιοσημείωτων κτιρίων που περιβάλλουν την Όμορφη Πλατεία (το όνομα πιθανολογείται πως προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный,που είχε τη σημασία «όμορφος, ωραίος») βρίσκεται το αναμφισβήτητα top ιστορικής σημασίας Μαυσωλείο Λένιν, που φυλάσσει το βαλσαμωμένο σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν, ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, καμία επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία δεν πρέπει να έρθει στο τέλος της χωρίς να διασχίσετε την πλατεία κατά μήκος ( ίσως χρειαστεί λίγο cardio προετοιμασία ) και να αναπαραστήσετε τις ιστορικές παρελάσεις που έπλασαν τη μοίρα και την ιστορία όλου του κόσμου.

Tip: Λέγεται πως αν χαϊδέψεις το άγαλμα ενός σκύλου στο Revoliutsi Ploschad μετρό, η τύχη θα έρθει με το μέρος σου. Ίσως ένα timing για την επίσκεψη στη Μόσχα πριν την εξεταστική ή κάποια επιχειρηματική κίνηση να ήταν το ιδανικό;


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στη Μόσχα

Όλες οι Πτήσεις για Μόσχα

Οικονομικά Καταλύματα στη Μόσχα

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στη Μόσχα