Επίσημη Ονομασία: Schloss Schönbrunn
Ελληνική Ονομασία: Ανάκτορα Σενμπρούν
Αγγλική Ονομασία: Schönbrunn Palace
Κατηγορία: Παλάτι
Διεύθυνση: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien
Πόλη: Βιέννη
Χώρα: Αυστρία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.schoenbrunn.at/

Το TopTraveller προτείνει:

Το λαμπρό παλάτι του Σένμπρουν βρίσκεται λίγο έξω από την κεντρική Βιέννη και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την πράσινη γραμμή U4 του μετρό (200 μέτρα μακριά από τη στάση η είσοδος) ή κάποιο ταξί. Για περίπου 200 χρόνια αποτέλεσε τη θερινή κατοικία των Αψβούργων κι εντυπωσιάζει με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική του και το αυστηρό ύφος.

Το εσωτερικό του παλατιού αποτελούν τυπικά βασιλικά ευρωπαϊκά διαμερίσματα σε ροκοκό μοτίβο και χρυσή επικάλυψη, ξεχωρίζουν η Αίθουσα Πρωινού της Μαρίας Θηρεσίας και το Γαλάζιο Κινέζικο Σαλόνι με τις όμορφες ταπετσαρίες, εκεί μάλιστα υπέγραψε το τέλος της αυτοκρατορίας ο Κάρολος Α’ το 1918.

Τα εισιτήρια κυμαίνονται ως εξής: 14,5 ευρώ για τα 22 δωμάτια, 17,50 για τα 50 δωμάτια, ενώ υπάρχει και το Sisi Ticket (29,90) που περιλαμβάνει το ανάκτορο του Σένμπρουν, το Μουσείο Επίπλων, το ανάκτορο Χόφμπουργκ και το Μουσείο Σίσι.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εξωτερικό του ανακτόρου με τον τεράστιο κήπο του που είναι σπαρμένος με κρήνες και ανδριάντες, συνεπώς ειδικά εάν το επισκεφτείτε την άνοιξη μην παραλείψετε τη βόλτα στη γύρω περιοχή. Πίσω από το παλάτι βρίσκεται ένας λόφος, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει η υπέροχη Γκλοριέτε, μία νεοκλασική αψίδα, από όπου μπορείτε να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες.

Στα πλαίσια του ανακτόρου ιδρύθηκε το 1752 ο Ζωολογικός Κήπος με το οκταγωνικό του περίπτερο. Διαθέτει πολλά είδη ζώων και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αξιοθέατο για όλη τη διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα το χειμώνα μπορείτε να δείτε ελέφαντες μέσα στο χιόνι, ενώ σίγουρα ξεχωρίζουν τα συμπαθέστατα πιγκουινάκια.

Υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος τροπικός χώρος για τα εξωτικά ζώα προκειμένου να αντέξουν τις κρύες καιρικές συνθήκες και σε γενικές γραμμές αξίζει 2-3 ώρες από το χρόνο σας ιδιαίτερα εάν έχετε μαζί σας παιδιά. Το εισιτήριο βέβαια κρίνεται υπερβολικό (18,5 ευρώ).


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στη Βιέννη

Όλες οι Πτήσεις για Βιέννη

Οικονομικά Καταλύματα στη Βιέννη

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στη Βιέννη