Επίσημη Ονομασία: Scottish National Gallery of Modern Art
Ελληνική Ονομασία: Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Σκωτίας
Κατηγορία: Πινακοθήκη
Διεύθυνση: 75 Belford Rd, EH4 3DR
Πόλη: Εδιμβούργο
Χώρα: Σκωτία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.nationalgalleries.org/visit/scottish-national-gallery-modern-art
Τηλέφωνο: (+44) 131 624 6200

Η Εθνική πινακοθήκη Μοντέρνας τέχνης της Σκωτίας φιλοξενεί την πιο όμορφη συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. ‘Άνοιξε το 1960 και από τότε έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει 5000 αντικείμενα από ζωγραφιές, γλυπτά, έντυπα και σχέδια του 1890 έως σύγχρονες εγκαταστάσεις βίντεο.

Στα σημαντικότερα εκθέματα περιλαμβάνονται δουλειές των Vuillard, Bonnard, Matisse, Picasso, Kirchner και Dix; μία υπέροχη συλλογή ζωγραφικής από σκοτσέζους καλλιτέχνες όπως οι Peploe, Fergusson, Gillies και Redpath, μεταπολεμική δουλειά των Bacon, Freud, Davie, Hockney, Balthus και Lege, και πολλές πρόσφατες δουλειές από καλλιτέχνες όπως οι Baselitz, Antony Gormley και Damian Hirst φιλοξενούνται επίσης εδώ. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον William Burnτο το 1820 ως σχολείο, αλλά προσαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Η γύρω έκταση της περιοχής παρέχει ένα υπέροχο μέρος για γλυπτά από τους Henry Moore και Barbara Hepworth.

Ιδανικό για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης. Μόλις τελειώσετε την περιπλάνηση σας στις εκθέσεις της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης του Εδιμβούργου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον περιβάλλοντα χώρο ενός από τα πιο υποτιμημένα αξιοθέατα του Εδιμβούργου. Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο δεσπόζει στη μέση ενός θαυμάσια δομημένου κήπου, που έχει δημιουργηθεί ώστε να θυμίζει κύματα, σύννεφα και γεωλογικούς σχηματισμούς.


Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Εδιμβούργο

Όλες οι Πτήσεις για Εδιμβούργο

Οικονομικά Καταλύματα στο Εδιμβούργο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο