Επίσημη Ονομασία: Sydney Harbour Bridge
Ελληνική Ονομασία: Γέφυρα του Σίδνεϊ
Κατηγορία: Γέφυρα
Διεύθυνση: Sydney Harbour Bridge,
Πόλη: Σίδνεϊ
Χώρα: Αυστραλία
Ήπειρος: Ωκεανία
Ιστοσελίδα: http://www.australia.gov.au/about-australia/australian-story/sydney-harbour-bridge
Τηλέφωνο: (+61) 2 8274 7777

Το TopTraveller προτείνει:

Η γέφυρα του Σίδνεϊ συνδέει την ιστορική περιοχή του κεντρικού Σίδνεϊ, γνωστή ως “The Rocks” με το βόρειο τμήμα της πόλης. Της έχει χαϊδευτικά αποδοθεί το παρατσούκλι “η Κρεμάστρα” (Coathanger), λόγω της χαρακτηριστικής της αρχιτεκτονικής, ενώ είναι ορατή από πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει μία βόλτα στη Γέφυρα του Σίδνεϊ. Μπορεί να κάνει περίπατο στην περιοχή του λιμανιού (Circular Quay), περνώντας κάτω από τη γέφυρα, να περπατήσει πάνω της, θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα ή να ανέβει σε έναν από τους πυλώνες της, όπου μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία της στην έκθεση, που πραγματοποιείται σε τρία επίπεδα. Μπορεί ακόμα να κάνει picnic σε ένα από τα πάρκα, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το επίπεδο της γέφυρας.

Πραγματοποιούνται ακόμα οργανωμένες αναρριχήσεις στην καμάρα της Γέφυρας του Σίδνεϊ για τους πιο… “τολμηρούς”, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ζήσουν την εμπειρία της επίσκεψης στο αξιοθέατο αυτό σε όλο της το μεγαλείο.


Το TopTraveller προτείνει: