Επίσημη Ονομασία: Temple Bar
Ελληνική Ονομασία: Ναός των Μπαρ
Κατηγορία: Περιοχή
Διεύθυνση: ,
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη

Η περιοχή Temple Bar βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Liffey και οριοθετείται από τους δρόμους Liffey, Dame Street, Westmoreland Street και Fishamble Street. Η περιοχή Temple Bar θεωρείται πολιτιστική περιοχή της πόλης. Ένας αριθμός πολιτιστικών ιδρυμάτων βρίσκονται εδώ, όπως η Πινακοθήκη Φωτογραφίας, τα Αρχεία Κινηματογράφου της Ιρλανδίας, η Σχολή Καλών Τεχνών, το Ιρλανδικό Χρηματιστήριο, το Κέντρο Πολυμέσων Arthouse και πολλά άλλα.

Υπάρχουν πολλά δυναμικά μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καθώς και το Pub Temple Bar. Η παμπ και η περιοχή πήραν το όνομά τους από το Sir William Temple (1555-1627), το Provost of Trinity College και το Master Chancery το 1609. Είχε το σπίτι του χτισμένο στη γωνία της Temple Lane και της Temple Bar Street, η οποία ήταν πρόσφατα ανακαινισμένη γη. Ο γιος του Sir John Temple αγόρασε περισσότερη γη στην περιοχή, η οποία ανακτήθηκε με τη βοήθεια ενός νέου θαλάσσιου τοίχου. Η λέξη “Barr” του 17ου αιώνα σήμαινε μια υπερυψωμένη άμμο. Ως εκ τούτου το όνομα Temple Bar ως οικόπεδο της οικογένειας του ναού βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Liffey και το νέο θαλασσινό τείχος. Με μια έξυπνη συστροφή της λέξης Bar υπάρχει τώρα μια διάσημη παμπ στην περιοχή, το Temple Bar.

Το Temple Bar στεγάζεται σε μια γωνιακή ιδιοκτησία και έχει έντονο χρώμα στο εξωτερικό. Η παμπ ιδρύθηκε το 1840 και έχει κάνει τους πελάτες να χαμογελούν από τότε. Η παμπ είναι διάσημη για τον κήπο της μπύρας, τις μουσικές βραδιές, τη βιοτεχνική μπύρα, τα στρείδια, το γνωστό και φιλικό προσωπικό της Τρίτης του Ουίσκι, τη μεγαλύτερη συλλογή ουίσκι στη χώρα και το καλύτερο Guinness στην πόλη. Ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα παιδιά επιτρέπονται στην παμπ μέχρι τις 21:00 και οι ζωντανές μουσικές παραστάσεις είναι καθημερινά από τις 2 μ.μ. έως τις 2 το πρωί.

Ένας ζεστός χώρος, φιλικός, απίστευτα μελωδικός και χαρούμενος σε παρακινεί να χορέψεις, να τραγουδήσεις και να πιεις όσο πιο πολύ μπορείς γιατί πολύ απλά δεν θέλεις να φύγεις Για όποιον πάει Δουβλίνο ένα στοπ στο Temple Bar επιβάλλεται έστω και για μερικές φωτογραφίες απέξω. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το δικό του ουίσκι καθώς και να δείτε την μεγάλη μπουτίκ με τα προϊόντα του μαγαζιού.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο