Επίσημη Ονομασία: 国立新美術館
Ελληνική Ονομασία: Εθνικό Κέντρο Τέχνης του Τόκιο
Αγγλική Ονομασία: The National Art Center Tokyo
Κατηγορία: Μουσείο
Διεύθυνση: 7 Chome-22-2 Roppongi, 106-8558
Πόλη: Τόκιο
Περιφέρεια: Κάντο
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www.nact.jp/
Τηλέφωνο: (+81) 3 5777 8600

Το Εθνικό Κέντρο Τέχνης Τόκιο βρίσκεται στην περιοχή Roppongi στο κέντρο του Τόκιο. Το Roppongi είναι μια περιοχή στο κέντρο της πόλης που είναι γνωστή για τα πολυάριθμα μεγάλα εστιατόρια, μπουτίκ, ξένα γραφεία και επιπλέον στο να φιλοξενεί πολλούς καλλιτέχνες. Το κτίριο αποτελείται από επτά τεράστιους εκθεσιακούς χώρους χωρίς στήλη, έκαστο 2000 τ.μ., βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, εστιατόριο, καφετέρια και μουσειακό κατάστημα. Η επιφάνεια δαπέδου του Εθνικού Κέντρου Τέχνης, Τόκιο, ανέρχεται σε 45.000 τ.μ., καθιστώντας το μεγαλύτερο μουσείο της Ιαπωνίας.

Το Εθνικό Κέντρο Τέχνης δεν είναι ένας χώρος για την αρχειοθέτηση έργων τέχνης, αλλά ένας χώρος για την έκθεση ανοιχτών εκθεμάτων και ταξιδιωτικών εκθεμάτων. Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ιαπωνία, η έκθεση Nitten, υποστηριζόμενη από την Ομάδα Καλών Τεχνών Nitten Japan, παρουσιάζει μια συλλογή πάνω από 12.000 έργα ετησίως. Η διαδικασία κριτικής για αυτούς τους τύπους εκθέσεων θα ξεκινήσει στο υπόγειο, όπου τα έργα θα μεταφέρονται μία προς μία στην περιοχή φόρτωσης και μόνο τα κομμάτια που θα επιλεχθούν θα μεταφερθούν με ανελκυστήρα εξυπηρέτησης στα μπλοκ οθόνης.

Μεσαία και μικρά δημόσια εκθέματα θα γίνονται συνήθως σε ένα «μπλοκ» και θα κριθούν, διαχωριστούν, κρατηθούν και εμφανιστούν καθώς εκφορτώνονται από φορτηγά στο υπόγειο σε λειτουργικό ρυθμό. Ένα “μπλοκ” οθόνης μπορεί επιπλέον να διαιρείται με διαμερίσματα που δημιουργούν μικρότερους χώρους.

Αυτή είναι η πρώτη σούπερ λειτουργική εγκατάσταση αυτού του είδους και δικαίως μπορούμε να την ονομάσουμε γιγαντιαία μηχανή εμφάνισης. Σχεδιασμένη για να ανταγωνιστεί τον μηχανικό χώρο απεικόνισης είναι η πρόσοψη του αίθριου, τεράστια με διαφανή κυματισμό.

Καθώς μεγαλώνουν τα δέντρα που περιβάλλουν το μουσείο, θα περικλείσουν το αίθριο σε δασώδη δημόσιο χώρο. Επίσης στο χώρο του αίθριου υπάρχουν δύο αντεστραμμένοι κώνοι, το ανώτερο τμήμα του οποίου διαθέτει το εστιατόριο και το καφέ. Το αίθριο συνδέεται με το κέντρο της πόλης Roppongi ως ένα μέρος του δρόμου, ίσως να αποτελεί στοιχείο της διάσημης νυχτερινής ζωής του Roppongi.

Ώρες και αμοιβές

  • Ώρες: 10:00 – 18:00 (Παρασκευή & Σάββατο: 10:00 – 20:00)
  • Κλειστά: Κυριακή
  • Τελευταία υποδοχή 30 λεπτά πριν το κλείσιμο
  • Είσοδος: Ατομικά – 1.600 γιεν (ενήλικες), 1.200 γιεν (φοιτητές), 800 γιεν (μαθητές γυμνασίου) και Ομαδικά – 1.400 γιεν (ενήλικες), 1.000 γιεν (φοιτητές), 600 γιεν (φοιτητές γυμνασίου)

Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Τόκιο

Όλες οι Πτήσεις για Τόκιο

Οικονομικά Καταλύματα στο Τόκιο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Τόκιο