TopTraveller.gr > Αγορά Τσουκίτζι (築地市場 (Tsukiji shijō))

Αγορά Τσουκίτζι (築地市場 (Tsukiji shijō))

Επίσημη Ονομασία 築地市場
Ελληνική Ονομασία Αγορά Τσουκίτζι
Αγγλική Ονομασία Tsukiji fish market
Κατηγορία
Διεύθυνση 5 Chome-2-1 Tsukiji, 104-0045
Ιστοσελίδα http://www.tsukiji-market.or.jp/
Τηλέφωνο (+81) 3 3542 1111

Η αγορά Tsukiji είναι μια μεγάλη αγορά χονδρικής πώλησης ψαριών, φρούτων και λαχανικών στο κέντρο του Τόκιο. Είναι το πιο διάσημο από πάνω από δέκα αγορές χονδρικής που διαχειρίζονται τη διανομή τροφίμων και λουλουδιών στο Τόκιο. Η αγορά Tsukiji είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές ψαριών παγκοσμίως, χειρίζοντας πάνω από 2.000 τόνους προϊόντων της θάλασσας την ημέρα.

Η θέα των πολλών ειδών από φρέσκα θαλασσινά και η πολυάσχολη ατμόσφαιρα των σκούτερ, των φορτηγών, των πωλητών και των αγοραστών, κάνουν την Tsukiji Market από τα σημαντικότατα τουριστικά αξιοθέατα. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, που έχει καταστεί πρόβλημα στην πορεία των επιχειρήσεων, καθώς η υποδομή της αγοράς δεν αναμένεται να αποτελέσει σημείο τουριστών.

Η αγορά Tsukiji αποτελείται από μια εσωτερική αγορά στην οποία πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της χονδρικής πώλησης και οι περίφημες δημοπρασίες τόνου και μια εξωτερική αγορά των οποίων τα καταστήματα λιανικής και τα εστιατόρια εξυπηρετούν το κοινό. Μερικά εστιατόρια βρίσκονται επίσης στην εσωτερική αγορά. Προκειμένου να αποφευχθεί η παρέμβαση στις επιχειρήσεις, πρέπει να ακολουθούνται διαφορετικοί κανόνες κατά την επίσκεψη στους διάφορους τομείς της αγοράς.
Επισκεφθείτε τη δημοπρασία τόνου

Ο αριθμός των επισκεπτών στη δημοπρασία τόνου περιορίζεται σε 120 ανά ημέρα, τον μέγιστο αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει η υποδομή της αγοράς. Οι τουρίστες, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη δημοπρασία, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο για την ενημέρωση των ψαριών στην περιοχή Osakana Fukyu στην Πύλη Καχιδωτών, από τις 5:00 π.μ. (ή νωρίτερα στις πολυάσχολες μέρες) με βάση την αρχή της πρώτης επίσκεψης. Μια πρώτη ομάδα 60 επισκεπτών θα εισαχθεί στη δημοπρασία μεταξύ 5:25 και 5:50, ενώ μια δεύτερη ομάδα 60 επισκεπτών θα γίνει δεκτή μεταξύ 5:50 και 6:15.

Οι επισκέπτες αρχίζουν συνήθως να γαρνίρονται ώρες πριν από τις 5πμ και ο μέγιστος αριθμός πιθανόν να ξεπεραστεί, οπότε αργότερα οι επισκέπτες που φθάνουν δεν θα μπορούν να δουν τη δημοπρασία. Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη δημοπρασία από μια καθορισμένη περιοχή επισκεπτών. Δεν επιτρέπεται η προβολή της δημοπρασίας από οπουδήποτε αλλού ή η χρήση φλας ή η παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Επισκεφθείτε την περιοχή χονδρικής πώλησης

Η χονδρική περιοχή αποτελείται από εκατοντάδες μικρά περίπτερα σε μια μεγάλη, γεμάτη αίθουσα, όπου οι αγοραστές και οι πωλητές βρίσκονται κατά μήκος των στενών λωρίδων με τα καρότσια και τα φορτηγά τους. Είναι μια συναρπαστική περιοχή για τους τουρίστες να δουν και να φωτογραφίσουν τα ψάρια αλλά είναι επίσης ένας χώρος όπου οι τουρίστες είναι πιθανό να παρέμβουν τους επαγγελματικούς χώρους εργασίας.

Συνεπώς, προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα και οι παρεμβολές στις επιχειρήσεις, οι τουρίστες δεν επιτρέπονται στην περιοχή χονδρικής πώλησης πριν από τις 10πμ, όταν πραγματοποιείται η κορυφή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης όταν επισκέπτονται μετά από 10 το πρωί, οι τουρίστες καλούνται να αποφύγουν να φέρουν αποσκευές στην αγορά και πρέπει να είναι συνεχώς ενήμεροι για το τι συμβαίνει γύρω τους για να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Επισκεφθείτε άλλες περιοχές της αγοράς

Αντί να επισκεφτείτε την εσωτερική αγορά, μπορείτε να επισκεφτείτε την εξωτερική αγορά της Tsukiji, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εσωτερική και εξυπηρετεί το κοινό. Η εξωτερική αγορά αποτελείται από λίγα τετράγωνα μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης και εστιατόρια κατά μήκος των στενών λωρίδων. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη τροφίμων, μαχαίρια και φρέσκα θαλασσινά.

Μια επίσκεψη στην αγορά Tsukiji συνδυάζεται καλύτερα με ένα φρέσκο ​​πρωινό σούσι ή μεσημεριανό σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια. Υπάρχουν εστιατόρια τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά, τα οποία είναι συνήθως ανοιχτά από τις 5:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα.

Μερικοί γενικοί κανόνες για την επίσκεψη σας στην αγορά Tsukiji

Δεδομένου ότι η Tsukiji Market είναι μια περιοχή όπου διεξάγονται σοβαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι σημαντικό οι επισκέπτες να μην παρεμβαίνουν ακολουθώντας τους ακόλουθους κανόνες:

 • Μην εισέλθετε σε περιοχές που περιορίζονται στο προσωπικό!
 • Μην παρεμποδίζετε την κυκλοφορία!
 • Μην εισάγετε μεγάλες τσάντες ή βαλίτσες στην αγορά!
 • Μην μπείτε στην αγορά με παπούτσια ή σανδάλια που έχουν ψηλό τακούνι!
 • Μην φέρετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα!
 • Μην καπνίσετε στην αγορά!
 • Μην αγγίξετε τίποτα!

Πρόσβαση

Η αγορά Tsukiji βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σταθμό Tsukiji Shijo στη γραμμή του μετρό Oedo. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε σε πέντε λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Tsukiji στη γραμμή του μετρό Hibiya. Ο πλησιέστερος σταθμός JR είναι το Shimbashi, από όπου μπορείτε να περπατήσετε στην αγορά σε περίπου 15 λεπτά.

Από το σταθμό του Τόκιο

Πάρτε τη γραμμή του μετρό Marunouchi από το Τόκιο προς το Ginza (3 λεπτά) και μεταβείτε στη γραμμή του μετρό Hibiya για να φτάσετε στο σταθμό Tsukiji (3 λεπτά). Ο ναύλος είναι 170 γιεν.

Από το Σταθμό Shinjuku

Πάρτε τη γραμμή του μετρό Oedo απευθείας από το σταθμό Shinjuku στο σταθμό Tsukiji Shijo. Το ταξίδι μιας διαδρομής διαρκεί 20 λεπτά και κοστίζει 270 γιεν.

Ώρες & αμοιβές

 • Εξωτερική αγορά: ποικίλλει κατά το κατάστημα, τυπικά από τις 5:00 έως τις 14:00
 • Χονδρική περιοχή: ανοικτή στους επισκέπτες μετά τις 10:00 π.μ.
 • Δημοπρασία τόνου: ανοικτή στους επισκέπτες από τις 5:25 π.μ. έως τις 6:15 π.μ. (περιορίζεται σε 120 επισκέπτες / ημέρα)
  • Η δημοπρασία τόνου παραμένει κλειστή στους τουρίστες για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς (1 Δεκεμβρίου 2017 έως 14 Ιανουαρίου 2018).
 • Κλειστό: Κυριακές, εθνικές αργίες και ορισμένες Τετάρτες.
 • Είσοδος: Ελεύθερη
Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller