Επίσημη Ονομασία: 上野公園
Ελληνική Ονομασία: Πάρκο Ουένο
Αγγλική Ονομασία: Ueno Park
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: , 110-0007
Πόλη: Τόκιο
Περιφέρεια: Κάντο
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Τηλέφωνο: (+81) 3 3828 5644

Το TopTraveller προτείνει:

Το Ueno Park είναι δημόσιο πάρκο στην περιοχή Ueno του Τόκιο. Το πάρκο είναι διάσημο για τα πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης, καθώς και σαν μια πολύ δημοφιλής τοποθεσία για τα άνθη κερασιάς. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ αισιόδοξη και ζωντανή με πολλούς καλλιτέχνες, φεστιβάλ και ανθρώπους που απολαμβάνουν τη φύση.

Ανάμεσα σε ένα από τα πρώτα δημόσια πάρκα της Ιαπωνίας, το Ueno Park ιδρύθηκε το 1873 σε εδάφη που ανήκαν στο ναό του Kan’ei-ji. Ο ναός καταστράφηκε σχεδόν εντελώς κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου Boshin στην αρχή της εποχής Meiji. Ο ναός διαμορφώθηκε μετά τον ναό Enryakuji που έχει θέα στη λίμνη Biwa στο Κιότο. Μιμούμενη τη λίμνη Biwa, το Kan’en-ji διαθέτει μια μεγάλη λίμνη με ένα νησί στη μέση. Το νησί διαθέτει μια μικρή αίθουσα ναών αφιερωμένη στη θεά του Benten.

Το βόρειο τμήμα του πάρκου περιλαμβάνει πάνω από 8.800 δέντρα (συμπεριλαμβανομένων 1.000 κερασιές που καλύπτουν το κύριο μονοπάτι), ανοιχτοί χώροι πρασίνου και πολλά μουσεία όπως το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης, το Μουσείο Μητρόπολης Τέχνης του Τόκιο και το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης.

Είναι επίσης το σπίτι του πρώτου ζωολογικού κήπου της Ιαπωνίας, του ζωολογικού κήπου Ueno. Τον τελευταίο καιρό το πάρκο και τα αξιοθέατά του έχουν συγκεντρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, καθιστώντας το δημοφιλέστερο πάρκο της Ιαπωνίας.

Πρόσβαση

Το Ueno Park βρίσκεται δίπλα στο σταθμό JR Ueno. Η ευκολότερη πρόσβαση παρέχεται από το σταθμό “Park Exit”.

  • Ώρες: 05:00-23:00

Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Τόκιο

Όλες οι Πτήσεις για Τόκιο

Οικονομικά Καταλύματα στο Τόκιο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Τόκιο