Επίσημη Ονομασία: Wicklow Mountains National Park
Ελληνική Ονομασία: Εθνικό Πάρκο Γουίκλοου
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: Laragh,
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.wicklowmountainsnationalpark.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 404 45800

Το TopTraveller προτείνει:

Το Εθνικό Πάρκο Wicklow Mountains, γνωστό και ως κήπος της Ιρλανδίας, είναι ένα από τα έξι εθνικά πάρκα της χώρας και ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από το Δουβλίνο, μόλις 30χλμ. μακριά. Οι ταξιδιώτες συχνάζουν αυτή την οροσειρά County Wicklow για να περάσουν χρόνο μακριά από την πόλη και να απολαύσουν το εκπληκτικά άγριο τοπίο που είναι τόσο έντονα διαφορετικό από τις τυπικές πράσινες, χορτώδης πεδιάδες του Emerald Isle. Θα βρείτε 50.000 στρέμματα χαμηλών βουνών, γαλήνιες λίμνες και βαθιές παγετώδεις κοιλάδες που προσφέρουν ευκαιρίες για ψάρεμα, καγιάκ και πεζοπορία.

Από τα εδάφη των βοσκοτόπων μέχρι τα ερείπια, στα βουνά Wicklow περιμένουν εκπληκτικά ορεινά τοπία. Το πάρκο διαθέτει τις κοιλάδες Glencree και Sally Gap και έναν από τους υψηλότερους καταρράκτες της Ιρλανδίας, Powerscourt. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνουν τη γέφυρα Powerscourt Gardens στο κτίριο του Powerscourt, Lough Tay επίσης γνωστή ως Λίμνη Γκίνες και κινηματογραφικές τοποθεσίες από τα “P.S. I Love You” και το Wicklow Gap, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος του Braveheart. Πολλές εκδρομές περιλαμβάνουν περιπάτους φύσης με έναν ξεναγό και μερικοί επιτρέπουν την εξερεύνηση κοντινών μεσαιωνικών χωριών όπως το Kilkenny και τον στρογγυλό πύργο στο Μοναστηριακό Οικισμό Glendalough, που ιδρύθηκε από τον St Kevin τον 6ο αιώνα.

Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για το εθνικό πάρκο, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για στάθμευση. Αν και η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη, οι περισσότερες εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή Glendalough, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου επισκεπτών Glendalough, όπου θα βρείτε ιστορικά εκθέματα και πληροφορίες για το πάρκο.

Λίγα μονοπάτια και μονοπάτια κοντά στην Άνω Λίμνη και την Κάτω Λίμνη θεωρούνται κατάλληλα για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Λόγο της φυσικής ομορφιάς συνιστάται να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα εδώ. Υπάρχουν επίσης πολλοί ξενώνες αν νιώσετε κουρασμένοι μετά την περιήγηση.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο