Επίσημη Ονομασία: 八坂神社
Ελληνική Ονομασία: Ναός Γιασάκα
Αγγλική Ονομασία: Yasaka Shrine
Κατηγορία: Ναός
Διεύθυνση: 625 Gionmachi Kitagawa, 605-0073
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www.yasaka-jinja.or.jp/
Τηλέφωνο: (+81) 75 561 6155

Yasaka Shrine ( Yasaka Jinja), επίσης γνωστό ως Gion Shrine, είναι ένα από τα πιο διάσημα ιερά στο Κιότο. Ιδρύθηκε πριν από 1350 χρόνια, το ιερό βρίσκεται ανάμεσα στη δημοφιλή περιοχή Gion και στην περιοχή Higashiyama και συχνά το επισκέπτονται τουρίστες που περπατούν ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Η κύρια αίθουσα του ιερού συνδυάζει το honden (εσωτερικό ιερό) και το haiden ( αίθουσα προσφοράς ) σε ένα ενιαίο κτίριο. Μπροστά του βρίσκεται μια χορευτική σκηνή με εκατοντάδες φανάρια που φωτίζονται τα βράδια. Κάθε φανάρι φέρει το όνομα μιας τοπικής επιχείρησης σε αντάλλαγμα για δωρεά.

Ο ναός Yasaka είναι γνωστός για το θερινό φεστιβάλ του, το Gion Matsuri, το οποίο γιορτάζεται κάθε Ιούλιο. Αναμφισβήτητα το πιο φημισμένο φεστιβάλ σε ολόκληρη τη χώρα, το Gion Matsuri χρονολογείται από χίλια χρόνια και περιλαμβάνει μια πομπή με τεράστιους πλωτήρες και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Το ιερό είναι επίσης απασχολημένο κατά τη διάρκεια της εποχής που ανθίζουν οι κερασιές, γύρω στις αρχές Απριλίου, καθώς το γειτονικό πάρκο Maruyama είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία για αυτό στο Κιότο.

Το Shrine Yasaka είναι προσβάσιμο με λεωφορείο από το σταθμό του Κιότο σε περίπου 20 λεπτά. Πάρτε τον αριθμό 100 ή 206 και κατεβείτε στη στάση Gion. Οι κοντινότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι ο σταθμός Gion Shijo στη γραμμή Keihan και ο σταθμός Kawaramachi στη γραμμή Hankyu.

Εναλλακτικά, το 20-30 λεπτά με τα πόδια από το Kiyomizudera μέσα από τις στενές λωρίδες της περιοχής Higashiyama στο ναό Yasaka συνιστάται ιδιαίτερα.

Πρόσβαση

5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Keihan Gion-Shijo, 8 λεπτά με τα πόδια από
το σταθμό Hankyu Kawaramachi ή 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σταθμό JR Kyoto.

Χώρος στάθμευσης

  • Ανοικτό από τις 10: 00-17: 00
  • Χωρητικότητα παρτίδας – Περίπου 40 αυτοκίνητα
  • Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης για μεγάλα λεωφορεία
  • 600 γιεν για μία ώρα
  • Καθημερινά Ανοιχτά
  • Ελεύθερη είσοδος

* Εκείνοι που λαμβάνουν προσευχές και όσοι χρησιμοποιούν τα τσάι Tokiwa Shinden θα λάβουν ένα εισιτήριο για μία ώρα δωρεάν πάρκινγκ.


Το TopTraveller προτείνει:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο