TopTraveller.gr > Πάρκο Γιογιόγκι (代々木公園 (Yoyogi kōen))

Πάρκο Γιογιόγκι (代々木公園 (Yoyogi kōen))

Επίσημη Ονομασία 代々木公園
Ελληνική Ονομασία Πάρκο Γιογιόγκι
Αγγλική Ονομασία Yoyogi Park
Κατηγορία
Διεύθυνση 2-1 Yoyogikamizonocho, 151-0052
Ιστοσελίδα http://www.tokyo-park.or.jp/park/format/index039.html
Τηλέφωνο (+81) 3 3469 6081

Αυτό το υπέροχο πράσινο σημείο βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα πολυσύχναστα αστικά κέντρα Shibuya και Shinjuku και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο Τόκιο. Έγινε πάρκο το 1967, αφού είχε υπηρετήσει ως Ολυμπιακό Χωριό για τους αθλητές κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 1964.

Ο μεγάλος πράσινος ανοιχτός χώρος στη μέση είναι απλά τέλειος για να παίξετε και θα ξεχάσετε γρήγορα ότι βρίσκεστε στην καρδιά του πολύβουου Τόκιο. Μερικά από τα σιντριβάνια στη μέση φωτίζονται μόλις σκοτεινιάσει. Υπάρχει ένα μονοπάτι για τζόκινγκ, μια ποδηλατική διαδρομή και μια ξεχωριστή περιοχή ποδηλασίας για παιδιά. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο στο κέντρο ποδηλασίας στο δυτικό άκρο του πάρκου. Δοκιμάστε ένα διπλανό, αν δεν το έχετε κάνει πριν.

Εάν δεν είστε σε διάθεση να παίξετε ή να κάνετε αθλήματα, μπορείτε απλά να κάνετε μια βόλτα κοιτώντας τις χορευτικές ομάδες και τους μουσικούς, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα και χαλαρώνοντας στο γρασίδι.

Ο δρόμος ψυχαγωγίας (κυρίως τα σαββατοκύριακα) βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την πύλη Harajuku, στο ανατολικό άκρο του πάρκου. Το πιο δημοφιλές γεγονός είναι σίγουρα ο Elvis Dance, όταν οι Ιαπωνικοί Elvis, οι οποίοι φαίνεται ότι μόλις έχουν δραπετεύσει από το μουσικό Grease, δείχνουν τις κινήσεις τους. Το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή το απόγευμα από τις 2 μ.μ. περίπου. Άλλες παραστάσεις στο δρόμο είναι πιο ακανόνιστες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν juggling, πολεμικές τέχνες, βουβή κωμωδία ή cosplay. Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά του πάρκου είναι μια ομάδα τυμπανιστών / κρουστών που θα βρείτε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στα λευκά πέτρινα παγκάκια κατά μήκος της μεγάλης βρύσης. Ο ήχος των τυμπάνων, ο οποίος σε κάποιο σημείο αναμειγνύεται με το γέλιο των παιδιών και το κοράλι των κοράκων, δημιουργεί μια απίστευτα φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ενώ ο χειμώνας είναι γενικά ήσυχος, χάρη στον ηλιόλουστο καιρό στο Τόκιο, το πάρκο Yoyogi εξακολουθεί να έχει δίκαιο μερίδιο των επισκεπτών. Μόλις ξεκινήσει η εποχή που αναδεικνύονται τα άνθη κερασιάς, γίνεται ένα κορυφαίο σημείο για τα parties hanami. Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι απλά χαλαρώνουν κάπου κάτω από τα δέντρα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη ζέστη. Η επίσκεψη το φθινόπωρο σας δίνει μια φανταστική ποικιλία χρωμάτων, με το λαμπερό κίτρινο των φύλλων του γκίνγκο και το έντονο κόκκινο των δέντρων του σφενδάμου να δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση.

Πρόσβαση

Το Yoyogi Park απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Harajuku στη γραμμή JR Yamanote. Βρίσκεται δίπλα στο ιερό Meiji.

Ώρες & αμοιβές

  • Ώρες: Πάντα Ανοιχτό
  • Δεν υπάρχουν ημέρες κλεισίματος
  • Είσοδος: Ελεύθερη
Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller