TopTraveller.gr > Ευρώπη > Αυστρία > Βιέννη > Μετακινήσεις
Βιέννη

Εισιτήρια & Μετακινήσεις στη Βιέννη

Πώς θα φτάσετε στη Βιέννη

Η δημοφιλέστερη επιλογή για να πάτε στην όμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας δεν είναι άλλος από το αεροπλάνο καθώς το αεροδρόμιο Vienna International Airport (Flughafen – Wien) συνδέεται απευθείας με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κυρίως μέσω των Aegean και Austrian Airlines.

Πολλοί ταξιδιώτες επίσης επιλέγουν να κάνουν ένα τουρ στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης οδικώς συνδυάζοντας την επίσκεψη τους στις πόλεις της Πράγας, της Βουδαπέστης και της Μπρατισλάβας.

Σε περίπτωση που αφιχθείτε στο διεθνές αεροδρόμιο έχετε τις εξής επιλογές για να μεταφερθείτε στο κέντρο της πόλης που απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα:

Το City Airport Train (CAT), το γρήγορο πράσινο τρένο που πηγαίνει χωρίς στάσεις στον κεντρικό σταθμό Wien Mitte μέσα σε μόλις 16 λεπτά της ώρας. Είναι ολοκαίνουργιο και πολύ άνετο, έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα, η αφετηρία του βρίσκεται στο υπόγειο του αεροδρομίου και υπάρχει παντού η σχετική σήμανση αλλά θα σας κοστίσει αρκετά: 11 ευρώ για τη μία διαδρομή ή 19 ευρώ για πήγαινε-έλα (η επιστροφή μένει ανοιχτή για 6 μήνες). Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια online εδώ.

Το τρένο S-Bahn (S7), το οποίο βρίσκεται στην πλατφόρμα ακριβώς απέναντι από αυτήν του CAT. Πρακτικά ακολουθείτε τις ταμπέλες του CAT προς το υπόγειο του αεροδρομίου, μέχρι που υπάρχει σήμανση για S7 και CAT και στρέφεστε προς την πρώτη επιλογή.

Τα δρομολόγια είναι κι εδώ κάθε μισή ώρα, το εισιτήριο κοστίζει 3,90 ευρώ και θα μεταφερθείτε στο κέντρο (Wien Mitte – εκτός εάν κατεβείτε σε κάποια στάση νωρίτερα) σε 25 λεπτά. Αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή με βάση την τιμή και την ευκολία Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια online ή από τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο .

Τα λεωφορεία με την ένδειξη Vienna Airport Lines, σταθμεύουν ακριβώς έξω από τις αφίξεις κι έχουν επίσης συχνότητα κάθε μισή ώρα. Κατευθύνονται προς κεντρικά σημεία της πόλης όπως η Όπερα και οι πλατεία Schwedenplatz/Morzinplatz μέσα σε περίπου 20-30 λεπτά και το κόστος του εισιτηρίου βρίσκεται στα 8 ευρώ. Στο site τους, μπορείτε να βρείτε ότι πληροφορία χρειαζεστε σχετικά με τις διαδρομές και τις στάσεις

Τα ταξί που επίσης σταθμεύουν έξω από τις αφίξεις θα σας κοστίσουν περίπου 30-35 ευρώ ανάλογα με τον προορισμό σας.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Η Βιέννη είναι μία σύγχρονη μητρόπολη ιδιαίτερα φιλική στον κάτοικο και τον επισκέπτη αναφορικά με τις μεταφορές. Κατ’ αρχάς εύκολα περπατιέται κι εφόσον κατοικείται στο κέντρο δε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο να μετακινείστε από το ένα σημείο στο άλλο, αρκεί να φοράτε φυσικά άνετα παπούτσια.

Ωστόσο, το δίκτυο των αστικών μεταφορών είναι πολύ καλά οργανωμένο και ειδικά το μετρό βολεύει πολύ καθώς προσφέρει συχνότατα δρομολόγια, ασφάλεια και σύνδεση με τα βασικά αξιοθέατα, ενώ βοηθητικοί χάρτες των στάσεων και των γραμμών παρέχονται δωρεάν τόσο στα ξενοδοχεία όσο και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το μονό εισιτήριο κοστίζει 2,20 ευρώ, το 24ωρο 7,60, το 48ωρο 13,30 και το 72ωρο 16,50, όμως υπάρχουν και οι προσφορές της Vienna Card που περιγράφονται παρακάτω. Όσο αφορά τα ταξί, αυτά λειτουργούν με το κλασικό ταξίμετρο κι έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 2,00 ευρώ την ημέρα και τα 2,10 τη νύχτα.

Εξαίρεση αποτελεί η μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο, όταν στην τιμή που αναγράφεται στο ταξίμετρο προστίθεται το ποσό των 11 ευρώ, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στη Βιέννη δεν χρεώνονται επιπλέον οι βαλίτσες και οι λοιπές αποσκευές.

Vienna Card

Η συγκεκριμένη κάρτα κρίνεται συμφέρουσα καθώς σας προσφέρει απεριόριστη δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς νύχτα και μέρα αλλά κι έκπτωση στα τρένα από και προς το αεροδρόμιο (συνεπώς σας συμφέρει να την πάρετε ακόμα και από τα αυτόματα μηχανήματα του αεροδρομίου).

Επιπλέον, με την επίδειξη της Vienna Card μπορείτε να απολαύσετε εκπτώσεις σε μουσεία, αξιοθέατα, ξεναγήσεις, εστιατόρια, θέατρα και άλλα, συνεπώς σε γενικές γραμμές θεωρείται μία καλή επιλογή και προτιμάται από μεγάλη μερίδα επισκεπτών της πόλης.

Σημεία πώλησης: Στο επίσημο site, στο αεροδρόμιο, στους κεντρικούς σταθμούς μετρό και τρένων, στα σημεία πληροφοριών για τουρίστες, σε ξενοδοχεία και πρακτορεία, ενώ η τιμή της διαμορφώνεται στα 13,90 ευρώ (για 24 ώρες), στα 21,90 (για 48 ώρες) και στα 24,90 (για 72 ώρες) αντίστοιχα.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στη Βιέννη

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller