Επίσημη Ονομασία: Palais-Royal
Ελληνική Ονομασία: Παλέ Ρουαγιάλ
Αγγλική Ονομασία: Royal Palace
Κατηγορία: Παλάτι
Έτος Κατασκευής: 1633
Διεύθυνση: 8 Rue de Montpensier, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.domaine-palais-royal.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 147 03 92 16

Περιλαμβάνει το Παλέ Ρουαγιάλ:

Το Παλέ Ρουαγιάλ η αλλιώς Το Βασιλικό Παλάτι, που σε μια μακρινή εποχή ονομαζόταν “Το Παλάτι των Καρδιναλίων”, αποτελεί ένα παλάτι που στέγαζε βασιλείς και εξέχουσες προσωπικότητες, στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού. Τοποθετείται αντίκρυ του Λούβρου ακριβώς και αποτελεί αξιοθέατο μεγάλης ιστορικής αλλά και αρχιτεκτονικής σημασίας.

Όντας στο μακρινό παρελθόν βασιλικό ανάκτορο, και κάποτε κατοικία του καρδιναλίου Ρισελιέ τον 17ο αιώνα, στέγαζε και ένα θέατρο στο οποίο παρουσίαζε ενίοτε τα θεατρικά του έργα ο μεγαλύτερος δάσκαλος της κωμωδίας στη δυτική λογοτεχνία Μολιέρος, όταν αργότερα πέρασε στη δικαιοδοσία του στέμματος και του Λουδοβίκου ΙΔ. Κατά τη σημερινή εποχή η μια πτέρυγα του ανακτόρου καταλαμβάνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και μέχρι πριν κάποια χρόνια, στέγαζε και μια βιβλιοθήκη με πάνω από 30,000,000 βιβλία και συγγράμματα.

Έπειτα από τον θάνατο του Λουδοβίκου ΙΓ, στέγασε τη βασίλισσα Άννα της Αυστρίας και τους γιούς της Λουδοβίκο ΙΔ΄(που αργότερα στην ιστορία θα ονομαζόταν “Βασιλιάς του Ήλιου”) και του Φίλιππο Α΄ δούκας της Ορλεάνης, μαζί με το σύμβουλό της Καρδινάλιο Μαζαρέν. Από το 1649 και έπειτα, το παλάτι αποτελούσε κατοικία των εξορισμένων Χενριέττα Μαρία και της Χενριέττα Άννα Στιούαρτ, σύζυγος και κόρη του καθαιρεθέντος βασιλιά Καρόλου Α΄ της Αγγλίας. Κατάφεραν και δραπέτευσαν από την Αγγλία στη μέση του αγγλικού εμφύλιου πολέμου και προφυλάχθηκαν από τον ανιψιό της Χενριέττα Μαρία, βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ’.

Ο περίφημος κήπος του Παλέ Ρουαγιάλ είναι ο μόνος κήπος στο Παρίσι που ταξινομείται επίσημα ως «αξιοπρόσεκτος κήπος» από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού. Πλαισιωμένος από το Παλέ Ρουαγιάλ και τις παρακείμενες με στοές, ο παραδείσιος αυτός κήπος είναι μια ανάσα αγαλλίασης μέσα στο πολύβοο περιβάλλον της Γαλλικής πρωτεύουσας, μόλις ένα βήμα από τις πολυάσχολες οδούς avenue de l’Opéra και rue de Rivoli.

Μπορεί να επισκεφτεί κανείς το Παλάτι των Βασιλέων καθημερινά από Οκτώβριο ως τον Μάρτιο με ωράριο 8πμ-8-30μμ και από τον Απρίλη ως τον Σεπτέμβρη με ωράριο 8πμ-10-30μμ. Η είσοδος διατίθεται δωρεάν για όλους!


Περιλαμβάνει το Παλέ Ρουαγιάλ:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι