Επίσημη Ονομασία: Jardin des Tuileries
Ελληνική Ονομασία: Ο Κήπος του Κεραμεικού
Αγγλική Ονομασία: Tuileries Garden
Κατηγορία: Πάρκο
Έτος Κατασκευής: 1564
Διεύθυνση: 113 Rue de Rivoli, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.parisinfo.com/musee-monument-paris/71304/Jardin-des-Tuileries

Ο κήπος πήρε το όνομά του από τα κοκκινωπά κεραμίδια που στόλιζαν το μέρος όπου η Βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων είχε χτίσει το παλάτι το Παλάτι του Κεραμεικού το 1564, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς έπειτα από επίθεση της Παρισιανής Κομμούνας και τα ερείπια του έχουν κατεδαφιστεί.

Τα εναπομείναντα κομμάτια του πουλήθηκαν από την Γαλλική κυβέρνηση σε έναν επιχειρηματία στο κόστος των 33.000 φράγκων, (σημερινό κόστος 100.000 ευρώ) ο οποίος αργότερα τα πούλησε ως αναμνηστικά.

Χωρίζοντας το Λούβρο από την πλατεία Ομονοίας, ή αλλιώς Πλατεία Κονκόρντ, αποτελεί ένα πανέμορφο μέρος για περπάτημα και συνάντηση με τον πολιτισμό, τόσο τους τουρίστες, όσο και για τους ίδιους τους Παριζιάνους. Περιλαμβάνει μία μεγάλη πλατεία γεμάτη ξακουστά γλυπτά και αγάλματα και έναν τόπο με πλούσια βλάστηση και εικονική ομορφιά για χαλάρωση όλες της ώρες της ημέρας, μόλις μια ανάσα από κεντρικές οδούς.

Ήταν ο πρώτος βασιλικός κήπος που άνοιξε επισήμως στο κοινό το 1667 και στεγάζει επίσης και την Αψίδα του Θριάμβου του Καρουζέλ, η οποία αψίδα, κατασκευάστηκε από τον Ναπολέοντα, προς τιμήν των στρατευμάτων του το 1808.


Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι