Βουδαπέστη

Αεροπορικά για Βουδαπέστη

3197

Πτήσεις από Ελλάδα προς Βουδαπέστη προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η easyJet, Biritsh Airways και Wizz Air για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Βουδαπέστη προσφέρουν η Aegean Airlines, η Ryanair και η Wizz Air εβδομαδιαία.

Η Βουδαπέστη είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλης της Ευρώπης και θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς για σύντομες αποδράσεις από την Ελλάδα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες, καθώς προσφέρει ευκαιρίες τόσο για ξέφρενη διασκέδαση σε μαγαζιά και χώρους ψυχαγωγίας όσο και για απόλυτη χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά, ή βόλτα στα πανέμορφα πάρκα της πόλης.

Κατά την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου η Βουδαπέστη δέχεται τεράστιο τουριστικό κύμα και ενδέχεται οι τιμές των εισιτηρίων να είναι αρκετές αυξημένες, καθώς και ο αριθμός διαθέσιμων εισιτηρίων, γι’ αυτό καλό θα ήταν να κλείσετε εισιτήρια αρκετό καιρό πριν. Ο φθηνότερος μήνα για να ταξιδέψετε στην Βουδαπέστη είναι ο Φεβρουάριος.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Βουδαπέστη

Από Αθήνα προς Βουδαπέστη, πραγματοποιούνται 13 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Βουδαπέστη, είναι η Biritsh Airways, η Wizz Air, η Aeroflot και η easyJet. Υπάρχουν επίσης τρεις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Βουδαπέστη, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Βουδαπέστη είναι 2 ώρες και 10 λεπτά με συνολική απόσταση 1124 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Ελλάδας. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η μετακίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού. Το αεροδρόμιο διαθέτει χώρο στάθμευσης, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις και κόστος 5€ ανά μέρα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο), προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, ή ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου, θα βρείτε διάφορα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Για πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Βουδαπέστη

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βουδαπέστη, όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στo διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Οι πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Βουδαπέστη, πραγματοποιούν μία στάση σε κάποιο ενδιάμεσο προορισμό.

Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Βουδαπέστη είναι η Aegean Airlines, η Air Baltic, η Air Berlin, η Air Serbia, η Lufthansa, η Olympic Air, η Tarom και η Turkish Airlines. Απ’ ευθείας πτήσεις εκτελεί μόνο η αεροπορική εταιρεία Wizz Air.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Βουδαπέστη είναι 1 ώρα και 35 λεπτά με συνολική απόσταση 825 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο και ταξί. Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Για Βουδαπέστη Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Βουδαπέστη και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης, και Διονύσιος Σολωμός (Ζάκυνθος).

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Βουδαπέστη από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια της Βουδαπέστης

Η Βουδαπέστη εξυπηρετείτε μόνο από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της Ουγγαρίας μεταξύ των τεσσάρων που υπάρχουν συνολικά στην χώρα. Όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Βουδαπέστη κατευθύνονται και αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.

Budapest Airport, Ferenc Liszt (BDU) “Διεθνές Αεροδρόμιο Βουδαπέστης”

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και μετονομάστηκε προς τιμή του Ferenc Liszt κατά τη διάρκεια της 200ής επετείου από τη γέννησή του. Είναι ένα από τα πέντε αεροδρόμια που διαθέτει η Ουγγαρία.

Έχει τρεις τερματικούς σταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούν πτήσεις εσωτερικού, αλλά και προορισμούς της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της Βουδαπέστης μπορεί να γίνει μέσω λεωφορείου που προσφέρει υπηρεσία η Aerobús, τρένο, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι με ταξί. Η οικονομικότερη εναλλακτική είναι το λεωφορείο, βέβαια, η διάρκεια ταξιδιού είναι μεγαλύτερη.

Για ταξί προτιμήστε τον επίσημο φορέα του αεροδρομίου Főtaxi. Ανάλογα με την κίνηση στους δρόμους, μια μέση τιμή για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Βουδαπέστης υπολογίζεται στα 20€.

Ο τερματικός σταθμός 1 του αεροδρομίου συνδέεται με την πόλη μέσω σιδηροδρόμου. Τα τρένα αναχωρούν τακτικά και η μέση διάρκεια του ταξιδιού είναι 30 λεπτά.
Για λεωφορεία πρέπει να πάρετε το 100Ε το οποίο τερματίζει στο κέντρο της πόλης. Το βραδινό δρομολόγιο εκτελείται από το λεωφορείο 900.

Τα εισιτήρια για το λεωφορείο 100E του αεροδρομίου κοστίζουν 3€ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, ή από τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων του αεροδρομίου.


Booking.com