TopTraveller.gr > Ευρώπη > Ιταλία > Φλωρεντία > Αξιοθέατα
Φλωρεντία

Τα Σημαντικότερα Αξιοθέατα στη Φλωρεντία

Η πολυβραβευμένη Φλωρεντία είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της. Μία τυχαία βόλτα αρκεί για να οδηγηθείτε σε κτήρια και μνημεία επιβλητικής αρχιτεκτονικής, ενώ το ιστορικό της κέντρο - ή αλλιώς το μεγαλείο της Αναγέννησης - θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, μεγαλείου, πλούτου και άφθονης τέχνης.

Τα πόδια αποτελούν το καλύτερο μεταφορικό μέσο για την Φλωρεντία, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές, και οι πέτρινοι μεσαιωνικοί δρόμοι μας προσκαλούν να δούμε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.. με τον χάρτη στο χέρι!

Το πιθανότερο είναι πως δεν θα προλάβετε νε αποροφήσετε την ιστορία και την κουλτούρα της Φλωρεντίας σε λίγες ημέρες, γι' αυτό σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο σημαντικά μέρη και αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στο ταξίδι σας.

1. Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας & Βαπτιστήριο (Il Duomo di Firenze)

Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazza del Duomo, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: https://www.ilgrandemuseodelduomo.it/monumenti/1-cattedrale
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 230 2885
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) Ξενάγηση Καθεδρικού Ναού & Ανέβασμα στο Καμπαναριό

Η Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο κι αποτελεί τον διάσημο καθεδρικό ναό της πόλης. Οι εντυπωσιακές διαστάσεις του προκαλούν δέος, ενώ η νεογοτθική πρόσοψη δημιουργήθηκε από πανέμορφα μάρμαρα Τοσκάνης.

Ωστόσο, αναμφίβολα αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο πελώριος θόλος του Μπρουνελέσκι που χτίστηκε χωρίς σκαλωσιές και στο εσωτερικό του είναι τοποθετημένες νωπογραφίες του Βαζάρι με θέμα την Ημέρα της Κρίσης. Από την κορυφή του θόλου κι αφού χρειαστεί να ανεβείτε 463 σκαλοπάτια, θα μπορείτε να απολαύσετε από άκρη σε άκρη τη θέα ολόκληρης της πόλης και των γύρω περιοχών.

Το Καμπαναριό/Καμπανίλε έχει ύψος 85 μέτρα και είναι κατά μόλις 6 μέτρα χαμηλότερο από τον Θόλο του Καθεδρικού. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τζότο το έτος 1334 και οι σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν μετά από 25 χρόνια επιφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα επενδυμένο από λευκό, ροζ και πράσινο μάρμαρο Τοσκάνης όπως και η πρόσοψη του Ντουόμο. Θα χρειαστεί κι εδώ να ανεβείτε κάμποσα σκαλιά για να απολαύσετε τη θέα από τα υψηλότερα επίπεδα.

Το πιο όμορφο κτίριο όμως δεν είναι άλλο από το Βαπτιστήριο, το οποίο ανατέθηκε στον Λορέντσο Γκιμπέρτι κι εκεί βαπτίστηκαν πολλοί διάσημοι και άσημοι κάτοικοι της πόλης. Η κολυμπήθρα έχει διασωθεί κι εκτίθεται, ενώ στην οροφή μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα ψηφιδωτά που αναπαριστούν την Ημέρα της Κρίσης, αγαπημένο θέμα των καλλιτεχνών του Μεσαίωνα.

Εξίσου διάσημες είναι και οι "Οι Πύλες του Παραδείσου", οι ανατολικές θύρες που φιλοτεχνήθηκαν από χρυσό επί 21 χρόνια αναπαριστώντας σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Σήμερα οι αυθεντικές θύρες βρίσκονται στο μουσείο του Ντουόμο και στο Βαπτιστήριο έχουν τοποθετηθεί αντίγραφα.

2. Πινακοθήκη Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi)

Πινακοθήκη Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Πινακοθήκη Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: https://www.uffizi.it/ 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 23 885
Ώρες Λειτουργίας: 08:15 - 18:50 καθημερινά, κλειστά τις Δευτέρες
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) 3ωρη Ξενάγηση Πινακοθήκης Uffizi

H πρώτη πινακοθήκη στον κόσμο δημιουργήθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, με τον αρχιτέκτονα Βαζάρι να δημιουργεί ένα τολμηρό για την εποχή κτίριο με στρώματα από γυαλί, προκειμένου το φως να δίνει έμφαση στο εσωτερικό.

Το διασημότερο έκθεμα του μουσείου είναι αναμφίβολα η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, που την αναπαριστά να σπρώχνεται από τους ανέμους προς τις ακτές του Αιγαίου, ενώ ξεχωρίζουν επίσης η Αφροδίτη του Ουρμπίνο (Τιτσιάνο), Η Αγία Οικογένεια (Μιχαήλ Άγγελος), ο Ευαγγελισμός (Ντα Βίντσι), οι προσωπογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Ουρμπίνο (Πιέρο Ντελα Φρανσέσκα) αλλά και τα καταπληκτικά έργα του Καραβάτζιο.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικής προέλευσης εκθέματα, όπως τα αρχαιοελληνικά αγάλματα στην εσωτερική πλευρά του κτιρίου κι ένας θαυμάσιος πίνακας του Ελ Γκρέκο.

Όσο αφορά τα εισιτήρια, αυτά κοστίζουν 12,5 ευρώ (+4 μέσω Ίντερνετ) το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου επικρατεί ένας πανικός και οι ουρές είναι μεγάλες.

Μπορείτε να κλείσετε online το εισιτήριο για την Ουφίτσι, εναλλακτικά καλή επιλογή είναι να πραγματοποιήσετε τηλεφωνική κράτηση καθώς δε θα χρειαστεί να προπληρώσετε και υπάρχει συνήθως μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στις ώρες εισόδου.

3. Παλάτσο Πίτι (Palazzo Pitti) & Κήποι Μπόμπολι (Giardino di Boboli)

Κήποι Μπόμπολι, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Κήποι Μπόμπολι, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazza de' Pitti, 1, 50125 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: https://www.uffizi.it/palazzo-pitti
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 294 883
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) Παλάτσο Πίτι & Γκαλερί Παλατίνα

Στη νότια πλευρά του ποταμού Άρνου, βρίσκεται η συνοικία Ολτράρνο με τα γραφικά της στενά. Στο Παλάτσο που έχτισε η πλούσια οικογένεια των Πίτι εγκαταστάθηκαν το 16ο αιώνα οι Μέδικοι, στους οποίους άρεσε το κλίμα και η ηρεμία της περιοχής κι επί της ουσίας δημιούργησαν ένα μεγάλο παλάτι, όπου σήμερα εκτίθενται οι θησαυροί της σπουδαίας φλωρεντινής οικογένειας.

Συνεπώς, στις διάφορες πτέρυγες του παλατιού εκτός από τα τυπικά βασιλικά διαμερίσματα, θα συναντήσετε την Παλατινή Πινακοθήκη που μεταξύ άλλων φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Ραφαήλ, τη Γκαλερία ντελ Κοστούμε με χαρακτηριστικά ρούχα της εποχής του Διαφωτισμού και τη Γκαλερία ντ’ Άρτε Μοντέρνα με δημιουργίες σύγχρονης τέχνης που καλύπτουν την εποχή 1780-1920.

Πίσω ακριβώς από το Παλάτσο Πίτι, οι Μέδικοι δημιούργησαν τους Κήπους Μπόμπολι, εξαίρετο δείγμα αναγεννησιακών κήπων που καταλαμβάνουν μία πραγματικά τεράστια έκταση. Στο κέντρο του χώρου δεσπόζει η Βιοτολόνε, η λεωφόρος με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην στρογγυλή λίμνη με το Νησάκι, δίπλα στο οποίο και μέσα στο νερό δεσπόζει ένα έφιππο άγαλμα.

Γενικώς σε ολόκληρη την έκταση των Κήπων βρίσκονται διάσπαρτα έργα τέχνης, ενώ στο ύψους του Παλατιού βρίσκεται ένα μικρό αμφιθέατρο, που θεωρείται το πρώτο στον κόσμο που φιλοξένησε παραστάσεις όπερας. Τέλος, μέσα στους Κήπους θα βρείτε μία καφετέρια που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα και την χαρακτηριστική Κρήνη του Βάκχου που αναπαριστά έναν εύσωμο γελωτοποιό πάνω σε μία χελώνα.

Υπάρχουν διάφορα κόμπο εισιτήρια πχ. Παλατίνα και Γκαλερία Μοντέρνας Τέχνης έναντι 17 ευρώ, οπότε καλύτερα να ξεχωρίσετε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο από τους μουσειακούς χώρους και τους Κήπους.

Σε καμία περίπτωση μπορείτε να κλείσετε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια με μία μικρή έξτρα επιβάρυνση, ενώ τα αξιοθέατα αυτά προσφέρονται και μέσω της Firenze Card. Όπως και να έχει να υπολογίζεται αρκετές ώρες περιήγησης και καλό θα ήταν να είστε ξεκούραστοι και να φοράτε άνετα παπούτσια.

4. Παλάτσο Βέκιο (Palazzo Vecchio)

Παλάτσο Βέκιο, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Παλάτσο Βέκιο, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazza della Signoria, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: http://museicivicifiorentini.comune.fi.it/palazzovecchio
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 276 8325
Ώρες Λειτουργίας: 09:00 - 19:00 καθημερινά
Ξενάγηση: Παλάτσο Βέκιο & Πύργος Αρνόλφο - Ξενάγηση στο Ηλιοβασίλεμα με Προαιρετικό Δείπνο

Το Palazzo Vecchio (Παλαιό Μέγαρο) στεγάζει το Δημαρχείο της Φλωρεντίας και η κατασκευή του χρονολογείται στο 1322. Αυτό ήταν η καρδιά της πολιτικής ζωής της πόλης επί Μεδίκων και οι αίθουσες του προκαλούν δέος με την καλαισθησία και την τέχνη που είναι διακοσμημένες, καθώς κι εδώ έφτασε το μαγικό χέρι του Βαζάρι.

Ξεχωρίζουν η Σάλα Ντέι Τζίλι με τα χρυσά κρίνα, σύμβολο της Φλωρεντίας, η αίθουσα με τους χάρτες που αποτυπώνουν τις γεωγραφικές δεξιότητες των εξερευνητών του μεσαίωνα αλλά και η Αίθουσα των Πεντακοσίων όπου λαμβάνονταν όλες οι σπουδαίες αποφάσεις της πόλης την εποχή της Δημοκρατίας. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο Κωδωνοστάσιο και να απολαύσετε τη θέα της πόλης από ψηλά.

Το εισιτήριο βρίσκεται στην τιμή των 6,5 ευρώ και περιλαμβάνεται στην προσφορά της Firenze Card.

Τip: To Παλάτσο Βέκιο είναι ένα αξιοθέατο που μένει ανοιχτό ως το βράδυ ορισμένες μέρες της εβδομάδας. Συνεπώς τσεκάρετε το πρόγραμμα του ανάλογα με το μήνα κι επισκεφτείτε το απογευματινές ώρες ώστε να αποφύγετε τον πολύ κόσμο, ενώ η θέα του ηλιοβασιλέματος από το Κωδωνοστάσιο είναι φανταστική.

5. Γκαλερία ντελ’ Ακαντέμια (Galleria dell'Accademia)

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, Γκαλερία ντελ' Ακαντέμια, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, Γκαλερία ντελ' Ακαντέμια, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Via Ricasoli, 58/60, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: http://www.galleriaaccademiafirenze.beniculturali.it/
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 238 8609
Ώρες Λειτουργίας: 08:15 - 18:20 καθημερινά, κλειστά τις Δευτέρες
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) Εισιτήρια για Γκαλερία ντελ' Ακαντέμια

Η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ιδρύθηκε το 1563 και αποτέλεσε την πρώτη σχολή στην Ευρώπη που παραδόθηκαν μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής. Εδώ θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε συλλογές Φλωρεντινών ζωγράφων της Αναγέννησης, όμως τα διασημότερα εκθέματα είναι τα έργα του Μιχαήλ Αγγέλου που είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο.

Το πιο διάσημο στολίδι του μουσείου βέβαια είναι ο πελώριος Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, που παριστάνει το βιβλικό ήρωα που σκότωσε τον Γολιάθ, έργο που παραγγέλθηκε από το δήμο της Φλωρεντίας στο σπουδαίο καλλιτέχνη και στήθηκε μπροστά στο Παλάτσο Βέκιο (σήμερα εκεί είναι αντίγραφο και το αυθεντικό βρίσκεται στην Ακαδημία).

Το εισιτήριο για να μπείτε στην Ακαδημία κοστίζει 18 ευρώ και συμπεριλαμβάνεται στις προσφορές της Firenze Card.

6. Πιάτσα ντέλα Σινιορία (Piazza Della Signoria)

Το Συντριβάνι του Ποσειδώνα, Πιάτσα ντέλα Σινιορία, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Το Συντριβάνι του Ποσειδώνα, Πιάτσα ντέλα Σινιορία, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: 50122 Firenze FI, Italy

Κατά πολλούς, πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή πλατεία της Ιταλίας, καθώς πρόκειται στην ουσία για ένα υπαίθριο μουσείο. Η "πλατεία των αρχόντων" έξω από το Παλάτσο Βέκιο αποτελούσε για αιώνες τον τόπο συγκέντρωσης των πολιτών για καταστάσεις ανάγκης ή για πολιτικές συζητήσεις, με την πελώρια καμπάνα του Παλάτσο να τους καλεί σε αυτήν.

Στο κέντρο της μπορείτε να δείτε την Κρήνη του Ποσειδώνα του Αμανάτι δίπλα στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Δούκα Κόζιμο Α’ των Μεδίκων, ενώ ως το 19ο αιώνα εκεί βρισκόταν και ο αυθεντικός Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου όταν και μεταφέρθηκε στην Ακαδημία για να μη φθείρεται. Σήμερα εκεί βρίσκεται ένα αντίγραφο του ανάμεσα σε άλλα θαυμάσια γλυπτά, όπως ο βιασμός των Σαβίνων (Τζαμπολόνια) και ο Περσέας (Τσελίνι). Σίγουρα θα περάσετε πολλές φορές μέρα και νύχτα από τη συγκεκριμένη πλατεία και θα έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε πολλές όμορφες φωτογραφίες.

7. Πόντε Βέκιο (Ponte Vecchio)

Γέφυρα Πόντε Βέκιο, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Γέφυρα Πόντε Βέκιο, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Ponte Vecchio, 50125 Firenze FI, Italy
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) Περπατώντας στα Σημαντικότερα Αξιοθέατα της Φλωρεντίας

Όπως το λέει και το όνομά της (Παλιά Γέφυρα) αποτελεί την παλαιότερη γέφυρα της πόλης, καθώς χρονολογείται από το 1345. Τους πρώτους αιώνες πάνω σε αυτήν βρίσκονταν τα εργαστήρια των σιδεράδων και των βυρσοδεψών αλλά απομακρύνθηκαν λόγω της δυσωδίας και σήμερα αποτελούν κοσμηματοπωλεία.

Τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά εργαστήρια πάνω στη γέφυρα προκαλούν το θαυμασμό και σήμερα και υποχρέωσαν ακόμα και τον Χίτλερ να δώσει διαταγή ώστε να μην ανατιναχτεί η συγκεκριμένη γέφυρα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες που δε γλίτωσαν κατά την υποχώρηση των Γερμανών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Πόντε Βέκιο αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ιταλίας και όχι άδικα, ενώ το βράδυ θα συναντήσετε διάφορες μπάντες και μουσικούς του δρόμου να τραγουδούν εκεί.

8. Μουσείο Mπαρτζέλο (Museo Nazionale del Bargello)

Mπαρτζέλο (Museo Nazionale del Bargello), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Mπαρτζέλο (Museo Nazionale del Bargello), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Via del Proconsolo, 4, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: http://www.bargellomusei.beniculturali.it/musei/1/bargello/
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 238 8606
Ώρες Λειτουργίας: 08:15 - 13:20 καθημερινά
Ξενάγηση: (Χωρίς Αναμονή) Πριβέ Ξενάγηση στο Μουσείο και Παλάτι του Μπαρτζέλο

Το παλαιότερο δημόσιο κτίριο της πόλης χτίστηκε το έτος 1255 προκειμένου να φιλοξενήσει το δημαρχείο της Φλωρεντίας. Το όνομα του πάρθηκε πολύ αργότερα, όταν αποτέλεσε την έδρα του αρχηγού της αστυνομίας αλλά και φυλακή, ενώ για μία περίοδο εκεί λάμβαναν χώρα οι εκτελέσεις καταδικασμένων εις θάνατον καταδίκων. Μάλιστα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε το σώμα του Μπαροντσέλι, ενός διάσημου φυλακισμένου που κρεμόταν από ένα παράθυρο του κτιρίου ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Μετά την ανακήρυξη της Ιταλίας σε εθνικό κράτος και σε μία ένδειξη συμβολισμού, το κτίριο, αφού ανακαινίστηκε ριζικά, εγκαινιάστηκε ως το εθνικό μουσείο της Ιταλίας φιλοξενώντας κατά κύριο λόγο γλυπτά που ανάγονται στην εποχή της Αναγέννησης. Οι αίθουσες του είναι αφιερωμένες σε μεγάλους καλλιτέχνες, που σημάδεψαν ανεξίτηλα την πόλη αλλά και ολόκληρη την χώρα, στο Μιχαήλ Άγγελο, τον Βερόκιο, τον Τσελίνι, τον Ντονατέλο και τον Τζαμπολόνια.

Το εισιτήριο εισόδου είναι 15 ευρώ και συμπεριλαμβάνεται στις προσφορές της Firenze Card.

9. Σάντα Κρότσε (Basilica di Santa Croce di Firenze)

Σάντα Κρότσε (Santa Croce), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Σάντα Κρότσε (Santa Croce), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazza di Santa Croce, 16, 50122 Firenze FI, Italy
Ιστοσελίδα: http://www.santacroceopera.it/
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+39) 055 246 6105
Ξενάγηση: Πριβέ Ξενάγηση στην Σάντα Κρότσε

Η συγκεκριμένη εκκλησία δεσπόζει στο ανατολικό τμήμα της πόλης και η πλατεία της αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς γύρω της υπάρχουν πολλά μαγαζιά και στέκια των ντόπιων. Χτίστηκε με μεγαλοπρέπεια και σε γοτθικό ρυθμό το 1294 και το στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή είναι το ότι φιλοξενεί τους τάφους πολλών γνωστών τέκνων της Φλωρεντίας, όπως του Γαλιλαίου, του Μακιαβέλι, του Μιχαήλ Αγγέλου, του Λορέντσο Γκιλμπέρτι και του Λεονάρντο Μπρούνι.

Το εξωτερικό του ναού επενδύθηκε με λευκό, κόκκινο και πράσινο μάρμαρο Τοσκάνης, το πλούσιο και μεγάλο εσωτερικό της είναι διανθισμένο από τις νωπογραφίες του Τζότο, ενώ τα αναγεννησιακά περιστύλια είναι δημιουργήματα του Μπρουνελέσκι και του Αλφόνσο και δημιουργείται μία ατμόσφαιρα γαλήνης στο χώρο για τον επισκέπτη. Αξίζει να θαυμάσετε τον υπέροχο Εσταυρωμένο του Ντοναντέλο που βρίσκεται σε ένα παρεκκλήσι, το άγαλμα του γεννημένου στη Ζάκυνθο ποιητή Ούγκο Φόσκολο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα του Γαλιλαίου μεταφέρθηκε μεταγενέστερα στον τάφο του λόγω του αφορισμού του από την παπική εκκλησία.

Προκειμένου να εισέλθετε στην εκκλησία, οφείλετε να πληρώσετε το αντίτιμο των 11 ευρώ.

10. Πλατεία Μικελάντζελο (Piazzale Michelangelo)

Πλατεία Michelangelo (Piazzale Michelangelo), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Πλατεία Michelangelo (Piazzale Michelangelo), Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Piazzale Michelangelo, 50125 Firenze FI, Italy

Το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε πανοραμική θέα της πόλης της Φλωρεντίας, τον λαμπρών της κτιρίων αλλά και της ευρύτερης τοσκανικής γης είναι η πλατεία του Μιχαήλ Αγγέλου. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου νότια του ποταμού Άρνου και της γέφυρας Ponte alle Gracie και της οδού Via di S. Nicolo και προσφέρεται για μοναδικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενώ η ώρα αιχμής είναι φυσικά το ηλιοβασίλεμα.

Στο σημείο βρίσκεται ένα τουριστικό καφέ καθώς και πολλές καντίνες και παγωτατζίδικα, ενώ αποτελεί και δημοφιλή τόπο φωτογράφησης για νεόνυμφα ζευγάρια από ολόκληρο τον κόσμο και δη την Κίνα. Εδώ επίσης βρίσκεται ακόμα ένα άγαλμα (το αυθεντικό βρίσκεται στην Ακαδημία) του Δαβίδ από τον Μιχαήλ Άγγελο και η γενικότερη αίσθηση της εικόνας που θα απολαύσετε από τα σκαλάκια της πλατείας είναι πως αγναντεύετε έναν πίνακα ζωγραφικής, με τους μουσικούς καλλιτέχνες του δρόμου να ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Tip: Εάν θέλετε να γλιτώσετε την κουραστική ανάβαση με τα πόδια στο λόφο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο της γραμμής 12 ή 13 από τον κεντρικό σταθμό Santa Maria Novella προκειμένου να σας μεταφέρει στην πλατεία. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή, αν και η κατάβαση με τα πόδια είναι πολύ πιο ξεκούραστη και θα σας χαρίσει όμορφες εικόνες.

Firenze Card - Ο Οικονομικός Τρόπος να Δείτε τα Πάντα στην Φλωρεντία

Firenze Card, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Firenze Card, Φλωρεντία, Ιταλία, Ευρώπη

Όπως προαναφέρθηκε, μία πολύ καλή επιλογή για τη διευκόλυνση της περιήγησης σας στη Φλωρεντία είναι η Firenze Card. Αυτή σας παρέχει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε εντός 72 ωρών όσα μουσεία και χώρους ενδιαφέροντος επιθυμείτε έχοντας προτεραιότητα στην είσοδο (εκτός από τον τρούλο του Καθεδρικού που πρέπει να περιμένετε στην ουρά).

Οι 72 ώρες ξεκινούν από την πρώτη επίσκεψη σας σε μουσείο, ενώ μαζί με την κάρτα (που πωλείται σε πολλά σημεία του κέντρου αλλά και ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου) θα πάρετε ένα πάσο που φοριέται στο λαιμό, χάρτη της πόλης, αναλυτικό κατάλογο των μουσείων που περιλαμβάνονται στην προσφορά με το ωράριο τους κλπ.

Να έχετε βέβαια υπόψη σας πως δεν είναι φτηνή: 72 μουσεία σε 72 ώρες για 72 ευρώ το άτομο, ενώ με έξτρα 5 ευρώ έχετε για το ίδιο χρονικό διάστημα απεριόριστη πρόσβαση στα αστικά λεωφορείο στο wifi του κέντρου.

Tip: Ανάλογα με τις ημέρες που θα κρατήσει η επίσκεψη σας στην πόλη και το πρόγραμμα σας, υπολογίστε σε πόσα αξιοθέατα επιθυμείτε να πάτε για να διαπιστώσετε εάν σας συμφέρει να αγοράσετε την κάρτα. Εάν για παράδειγμα θέλετε να πάτε μόνο στο Duomo και τα Uffizi προφανώς δεν αξίζει να την αγοράσετε.

Tip 2: Αν έχετε λιγότερο χρόνο ή απλά θέλετε να δείτε λίγα και σημαντικά αξιοθέατα, υπάρχει μία πολύ καλή προσφορά που περιλαμβάνει είσοδο και ξεναγό στην πινακοθήκη Uffizi, την Γκαλερία Ντελ' Ακαντέμια όπως και την Σάντα Κρότσε μόνο με 28 ευρώ.

[vc_row][vc_column width="2/3"][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Container googlemap_style="style_blue_essence" center_type="fitall" window_mapclick="true" draggable_allow="all" controls_wheel="false" controls_scaler="false" layers_biking="false" layers_traffic="false"][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας" marker_latitude="43.773222" marker_longitude="11.255949" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Πινακοθήκη Ουφίτσι" marker_latitude="43.768752" marker_longitude="11.256646" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Παλάτσο Βέκιο" marker_latitude="43.769315" marker_longitude="11.256174" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Πινακοθήκη της Ακαδημίας" marker_latitude="43.777167" marker_longitude="11.25913" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Πιάτσα ντέλα Σινιορία" marker_latitude="43.769732" marker_longitude="11.255631" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Πόντε Βέκιο" marker_latitude="43.768049" marker_longitude="11.253025" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Παλάτσο Πίττι" marker_latitude="43.765355" marker_longitude="11.25004" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Μουσείο Mπαρτζέλο" marker_latitude="43.770445" marker_longitude="11.258008" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Σάντα Κρότσε" marker_latitude="43.768615" marker_longitude="11.262268" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker marker_title="Πλατεία Μικελάντζελο" marker_latitude="43.762916" marker_longitude="11.265035" marker_directions="true" marker_directions_text="Οδηγίες Διαδρομής"][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Marker][/TS_VCSC_GoogleMapsPlus_Container][/vc_column][vc_column width="1/3"][/vc_column][/vc_row]


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στη Φλωρεντία

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller