TopTraveller.gr > Ευρώπη > Ιταλία > Φλωρεντία > Μετακινήσεις
Φλωρεντία

Εισιτήρια & Μετακινήσεις στη Φλωρεντία

Νόμισμα και ταξιδιωτικά έγγραφα

Η Ιταλία ως γνωστόν βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ και συνεπώς δεν θα έχετε τον πονοκέφαλο του συναλλάγματος. Όσο αφορά τις τιμές που θα συναντήσετε, μάλλον θα μείνετε ικανοποιημένοι αφού στις περισσότερες περιπτώσεις θα τις βρείτε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα, ειδικά στον καφέ, το παγωτό και την πίτσα, αρκεί βέβαια να αποφύγετε τα πολύ τουριστικά μέρη.

Επιπλέον, οι Έλληνες πολίτες δεν υποχρεούνται να εμφανίσουν κατά την άφιξη τους διαβατήριο παρά μόνο αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες), ενώ σε περίπτωση που θελήσετε να προχωρήσετε σε ενοικίαση αυτοκινήτου θα απαιτηθεί δίπλωμα νέου τύπου (κάρτα και όχι το κλασικό ροζ) και πιστωτική κάρτα.

Πώς θα φτάσετε στη Φλωρεντία

H πόλη διαθέτει αεροδρόμιο, το Αμερίγκο Βεσπούτσι, το οποίο τη συνδέει με τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού αλλά όσο αφορά την Ελλάδα στην πραγματικότητα ελάχιστα δρομολογία εξυπηρετούν. Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι είτε μέσω της Ρώμης (τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο) είτε μέσω του αεροδρομίου Γκαλιλέο Γκαλιλέι της Πίζας που διαθέτει σημαντική έδρα η Ryanair.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε την τελευταία επιλογή, υπάρχουν 2-3 ιδιωτικές εταιρίες λεωφορείων που έχουν την αφετηρία τους ακριβώς έξω από τις αφίξεις και σε μόλις 60-70 λεπτά σας μεταφέρουν στο κέντρο της Φλωρεντίας και το σταθμό Santa Maria Novella. Η σημαντικότερη από αυτές τις εταιρίες είναι η Terravision με τα χαρακτηριστικά φούξια λεωφορεία κι ενδεικτική τιμή δρομολογίου τα 5 ευρώ, σίγουρα οι αεροσυνοδοί της Ryanair θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν εισιτήρια και μέσα στο αεροπλάνο.

Tip: Μην προαγοράσετε εισιτήρια κάποιας εταιρίας από το ίντερνετ ή από το αεροπλάνο. Μόλις βγείτε στο χώρο των αφίξεων θα βρείτε σταντάκια των διάφορων εταιριών, δείτε ποια αναχωρεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα και προτιμήστε την. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσετε πολύτιμο χρόνο που είναι (πολύ) καλύτερο να τον ξοδέψετε στην όμορφη Φλωρεντία.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Το ιστορικό κέντρο, που συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των αξιοθεάτων, έχει μικρή έκταση και το περπάτημα σε αυτό είναι εύκολο κι ευχάριστο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να έχετε μαζί σας άνετα αθλητικά παπούτσια και καπέλο τους εαρινούς μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις βόλτες σας χωρίς προβλήματα.

Eάν πάντως επιλέξετε να μείνετε λίγο πιο έξω, το δίκτυο των λεωφορείων είναι αρκετά βολικό και θα εξυπηρετηθείτε με ταχύτητα και συνέπεια με την ATAF, η οποία έχει θέσει ως τιμή για το εισιτήριο 90 λεπτών το 1,20 ευρώ, ενώ υπάρχει κι η δυνατότητα για απεριόριστη χρήση εντός 24 ωρών (5 ευρώ), 72 ωρών (12 ευρώ) ή μίας εβδομάδας (18 ευρώ). Επιπλέον, σε περίπτωση που αγοράσετε την Firenze Card+ (βλέπε παρακάτω) θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δωρεάν και απεριόριστα τα λεωφορεία.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε σκοπό να νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως απαιτείται ειδική άδεια για να εισέλθετε στις ζώνες ZTL του ιστορικού κέντρου και σε διαφορετική περίπτωση θα σας έρθει σίγουρα ένα πρόστιμο.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στη Φλωρεντία

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller