Η αντισυμβατικότητα και η ποικιλία σε πολλές και διαφορετικές κοινωνικές και φυλετικές ομάδες, δίνει στο Μπελβίλ μια διαφορετική θα έλεγε κανείς αύρα, ένας τόπος γεμάτος τέχνη, κουλτούρα και ζωντάνια μακριά από την κοινωνική διάκριση και τα στερεότυπα. Γνωστή από την ιστορία ως μια γειτονιά για νέους μετανάστες, άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου συνεισφέρουν ενεργά στη φημισμένη γαστρονομική κουλτούρα του Μπελβίλ . Επιπλέον, το βορειοανατολικό προάστιο αυτής της γραφικής γειτονιάς είναι η αγαπημένη περιοχή των ατόμων καλλιτεχνικής φύσεως, δηλώνοντας ενεργά την παρουσία τους με τα πολύχρωμα γκράφιτι που καλύπτουν τους μουντούς γκρίζους τοίχους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μπορείτε να εμπλουτίσετε παραπάνω τα οπτικοακουστικά σας ερείσματα με μια επίσκεψη στο μαγευτικό πάρκο που διαθέτει, για έναν ξεκούραστο περίπατο έπειτα από μια κουραστική μέρα περιπέτειας και εξερεύνησης! Το μεγαλύτερο τμήμα της όμορφης αυτής γειτονιάς αμφιταλαντεύεται σχεδόν μεταξύ του 19ου και 20ου διαμερίσματος, ενώ το μικρότερο τμήμα του βρίσκεται μεταξύ του 10ου και του 11ου.

Ιστορικά, το Μπελβίλ αποτελούσε πάντα μια γειτονιά εργατικής τάξης. Οι άνθρωποι του Μπελβίλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της δεύτερης γαλλικής Δημοκρατίας μέσω των ενεργειών τους κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1848 ενώ το 1871 ήταν μερικοί από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Παρισινής Κουμμούνας, γνωστοί για την καταστροφή του ιστορικού παλατιού του Κεραμεικού και μεγάλο τμήμα του παλατιού του Λούβρου, που όμως επαναδομήθηκε. Στεγάζει επίσης και μια από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις της "Ανασχηματισμένης εκκλησίας της Γαλλίας" που διαμορφώθηκε ελάχιστα πριν από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, πολλοί μετανάστες εγκαταστάθηκαν στην πολυπολιτισμική γειτονιά του Μπέλβιλ. Τεράστιοι πληθυσμοί Εβραίων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χέρια του Τρίτου Ράιχ το 1933 βρήκαν εκεί την σωτηρία τους ενώ δεν έλειψαν και Ισπανοί το 1939. Πολλοί αλγερινοί και τυνησιακοί Εβραίοι κατέφθασαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Εαν τύχει να βρίσκεστε στα πέριξ Τρίτη ή Παρασκευή, αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε την υπαίθρια αγορά του Μπέλβιλ, που λαμβάνει χώρα στην ομώνυμη λεωφόρο και μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα σε πολύ χαμηλές τιμές! Για την ταχύτερη σας πρόσβαση στην εναλλακτική θα έλεγε κανείς γειτονιά αυτή, εξυπηρετούν οι στάσεις μετρό Belleville, Pyrénées και Jourdain.


Booking.com