Επίσημη Ονομασία: Palais du Luxembourg
Ελληνική Ονομασία: Παλάτι του Λουξεμβούργου
Αγγλική Ονομασία: Luxembourg Palace
Κατηγορία: Παλάτι
Έτος Κατασκευής: 1615
Διεύθυνση: 15 Rue de Vaugirard, 75291
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.senat.fr/lng/en/the_luxembourg_palace.html
Τηλέφωνο: (+33) 1 42 34 20 00

Το Παλάτι του Λουξεμβούργου (Palais du Luxembourg) τοποθετείται στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, βόρεια των περίφημων Κήπων του Λουξεμβούργου και αποτελεί την έδρα της Γαλλικής Γερουσίας.

Ο πλουσιοπάροχος Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) καταλαμβάνει έκταση 25 εκταρίων, και κοσμείται από συνδυασμό χαλικιών και γρασιδιού ενώ ανα σημεία, θα συναντήσετε αγάλματα και μικρούς όγκους νερού. Στο νοτιοδυτικό του άκρο, υπάρχει ένας δενδρόκηπος με μηλιές και αχλαδιές και το ευρέως διαδεδομένο θέατρο με τις μαριονέτες (théâtre des marionnettes) που μπορείτε να επισκεφτείτε έπειτα από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης και εξορμήσεων!

Από ιστορική σκοπιά, το παλάτι χτίστηκε για την μητέρα του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ΄ της Γαλλίας και του Γκαστόν, Δούκα της Ορλεάνης, Μαρία των Μεδίκων (Marie de Médicis), αρκετά κοντά σε ένα παλαιό ανάκτορο που ανήκε στον Φρανσουά Ανρί ντε Μονμορανσύ, Δούκα του Λουξεμβούργου. Το μικρό αυτό ανάκτορο, απέκτησε αργότερα τον τίτλο που διατηρεί μέχρι και σήμερα, Μικρό Λουξεμβούργο (Petit Luxembourg) και αποτελεί την έδρα του προέδρου της Γαλλικής Γερουσίας.

Η Μαρία των Μεδίκων είχε σαν μοναδική της επιθυμία λοιπόν, να θυμίζει το παλάτι που θα έφτιαχνε το Παλάτσο Πίττι, το πατρικό της που βρισκόταν στην Φλωρεντία. Σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του, το Παλάτι του Λουξεμβούργου όντως κατασκευάστηκε ακριβώς σύμφωνα με τα πρότυπα και τα σχέδια του πατρικού της στη Φλωρεντία. Με αυτή λοιπόν την εντολή, έστειλε ο κύριος αρχιτέκτονας Σολομόν ντε Μπρος τον αρχιτέκτονα Κλεμάν Μετεζώ στην Φλωρεντία για να προσκομίσει και να αγοράσει τα σχέδια.

Σε ‘ο,το αφορά την μεταγενέστερη ιστορία του παλατιού Το 1750, το παλάτι έγινε ένα μουσείο, “Ο Πρόδρομος του Λούβρου“, και ήταν διαθέσιμο πρός επίσκεψη δύο ημέρες την εβδομάδα έως το 1779. Το 1778, το παλάτι δόθηκε στον Κόμη της Προβηγκίας από τον αδελφό του Λουδοβίκο ΙΣΤ΄και κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης,”υπηρέτησε για λίγο και ως φυλακή. Έπειτα λειτούργησε ως έδρα του Γαλλικού Διευθυντηρίου και αργότερα ως πρώτη κατοικία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ως Πρώτος Ύπατος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Έχει συνεχίσει τον γερουσιαστικό του ρόλο, με σύντομες παύσεις, από τότε. Κατά την Γερμανική κατοχή του Παρισιού, ο Γερμανούς πιλότος, εθνικοσοσιαλιστής και πολιτικός Χέρμαν Γκέρινγκ κατέλαβε το παλάτι ως αρχηγείο της Λουφτβάφε στη Γαλλία, κρατώντας για τον εαυτό του ένα πολυτελές διαμέρισμα πολλών δωματίων για τις επισκέψεις του στην Γαλλική πρωτεύουσα. Ο υφιστάμενος του στη συνέχεια, και Στρατάρχης της Λουφτβάφ, Ούγκο Σπέρλε, απέκτησε επίσης ένα διαμέρισμα στο παλάτι του Λουξεμβούργου, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου απολαμβάνοντας τον πολυτελή του διάκοσμο στο χλιδάτο δωμάτιό του.

Μπορεί να επισκεφτεί κανείς τους πανέμορφους κήπους του ιστορικού αυτού κάστρου καθημερινά 7.30πμ-8.15μμ και μέχρι τις 9:30μμ τους θερινούς μήνες.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι