Επίσημη Ονομασία: Musée d'Orsay
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο Ορσέ
Αγγλική Ονομασία: Orsay Museum
Κατηγορία: Μουσείο
Έτος Κατασκευής: 1898
Διεύθυνση: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.musee-orsay.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 140 49 48 14

Το TopTraveller προτείνει:

Το πασίγνωστο Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) αποτελεί ένα μουσείο με γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής που στεγάζεται σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900. Η πλουσιοπάροχη συλλογή του σε πίνακες και έργα μεγάλων ιμπρεσιονιστών, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του Παρισιού καθώς περιλαμβάνει έργα, μεταξύ άλλων, των Μονέ, Βαν Γκογκ, Μανέ, Ντεγκά, Ροντέν, Ρενουάρ και Σεζάν.

Όπως προαναφέρθηκε, το Μουσείο Ορσέ, δεν υπήρχε πάντα ως μουσείο καθώς αποτελούσε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό. Ο Γκάρ Ντ’ Ορσέ, στις αρχές του 19ου αιώνα, σε αντίθεση με τον άλλο σιδηροδρομικό σταθμό Γκάρ Ντε Λιόν, βρισκόταν σε εξέχουσα τοποθεσία κατά μήκος του Σηκουάνα και αντικριστά ακριβώς από το Λούβρο. Σχεδιάστηκε από την εταιρία Compagnie d’Orléans, η οποία στόχευε να επεκτείνει τις γραμμές των ηλεκτροφόρων τρένων μέχρι το κέντρο του Παρισιού.

Το σχέδιο αυτό δεν πέτυχε ωστόσο, με αποτέλεσμα ο σιδηροδρομικός σταθμός να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως μετά το 1961. Μια πρόταση του τότε Γάλλου προέδρου Πομπιντού έσωσε τον ιστορικό αυτό σιδηροδρομικό σταθμό από την κατεδάφιση. Το 1978 ο διάδοχός του, ο πρόεδρος Ζισκάρ ντ ‘Εστέν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Γκάρ Ντ’ Ορσέ ως μουσείο για την τέχνη του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του Μουσείου Ορσέ, όπως ονομάζεται πλέον, ξεκίνησε το 1979 και το μουσείο εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν στις 29 Νοεμβρίου 1986. Όταν πλέον άνοιξε τις πόρτες του, περιλάμβανε περίπου 2.300 έργα ζωγραφικής, 1500 γλυπτά και 1000 άλλα αντικείμενα.

Η πλειονότητα των έργων τέχνης που διαθέτει, προερχόταν από άλλα μουσεία, όπως το πασίγνωστο Μουσείο του Λουξεμβούργου. Με την πάροδο του χρόνου η συλλογή έχει επεκταθεί σημαντικά, λόγω των εξαγορών και των δωρεών, καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου την περίοδο από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι το 1914.

Μπορείτε να δείτε τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα που διαθέτει καθημερινά από τις 9.30πμ-6μμ εκτός από Δευτέρες ενώ τις Πέμπτες παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 9.45μμ με κόστος εισόδου στην τιμή των 12 ευρώ. Μειωμένο εισιτήριο στο κόστος των 9 ευρώ, δικαιούνται όλοι όσοι επισκέπτονται το μουσείο μετά από τις 4:30μμ εκτός από τις Πέμπτες και δωρεάν επίσκεψη διατίθεται για όλους κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, για άτομα κάτω των 18, για άτομα ηλικίας 18-25 που είναι από χώρες της Ε.Ε, για ΑΜΕΑ καθώς και έναν συνοδό τους και για ανέργους!


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι