Σικελία

Αεροπορικά για Σικελία

3189

Πτήσεις από Ελλάδα προς Σικελία προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η Aegean Airlines, η Etihad Airways και η Ryanair για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη τα διεθνές αεροδρόμια της Σικελίας, Τράπανι Μπίρτζι, Φαλκόνε Μπορσελίνο και Κατάνη Φοντάναροσα. Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Σικελία προσφέρουν η Aegean Airlines, η Vueling και η Iberia εβδομαδιαία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την Σικελία. Ανάμεσα στις πανέμορφες πόλεις της Σικελίας, οι εντυπωσιακές παραλίες, τα αμέτρητα αξιοθέατα και μουσεία, καθώς και οι χαοτικές αγορές θα σας εκπλήξουν. Η καλύτερη περίοδος από άποψη καιρού για να επισκεφθείτε τις πόλεις της Σικελίας και να χαρείτε τις πανέμορφες παραλίες και τοπία, είναι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια Ιουνίου – Αυγούστου επικρατεί μεγάλη ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό, και θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών την συγκεκριμένη περίοδο. Μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια καθώς είναι οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε στην Σικελία.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Σικελία

Από Αθήνα προς Σικελία, πραγματοποιούνται 23 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Σικελία, είναι η Ryanair, η Aegean Airlines, η Etihad Airways και η Volotea.

Υπάρχουν επίσης τρεις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σικελία, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Σικελία είναι 6 ώρες και 50 λεπτά με συνολική απόσταση 845 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Ελλάδας. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η μετακίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού. Το αεροδρόμιο διαθέτει χώρο στάθμευσης, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις και κόστος 5€ ανά μέρα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο), προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, ή ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου, θα βρείτε διάφορα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Για πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Σικελία

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σικελία, όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στα αεροδρόμια της Σικελίας, Τράπανι Μπίρτζι, Φαλκόνε Μπορσελίνο και Κατάνη Φοντάναροσα.

Οι πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σικελία, πραγματοποιούν μία στάση σε κάποιο ενδιάμεσο προορισμό, αφού δεν υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Σικελία, είναι η easyJet, η Ryanair και η Volotea.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Σικελία είναι 10 ώρες και 20 λεπτά με συνολική απόσταση 988 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο και ταξί. Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Για Σικελία Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Σικελία και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Καποδίστριας (Κέρκυρα), Διαγόρας (Ρόδος), Αεροδρόμιο Μυκόνου, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης) και Αεροδρόμιο Σαντορίνης.

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Σικελία, από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια της Σικελίας

Η Σικελία έχει τρία διεθνή αεροδρόμια, το αεροδρόμιο Φαλκόνε Μπορσελίνο που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παλέρμο, το αεροδρόμιο Κατάνη Φοντάναροσα που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κατάνια και το αεροδρόμιο του Τράπανι Μπίρτζι, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια του Τράπανι.

Όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Σικελία κατευθύνονται και αναχωρούν από τα τρία διεθνές αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Σικελία, ανάλογα την αεροπορική εταιρεία που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε.

Vincenzo Florio Airport Trapani–Birgi (TPS) “Τράπανι Μπίρτζι”

Το αεροδρόμιο Τράπανι Μπίρτζι βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο διαθέτει έναν τερματικό σταθμό επιβατών. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της Σικελίας, μπορεί να γίνει με λεωφορείο, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε λεωφορεία που εκτελούν διαδρομές τακτικά μέσα στην ημέρα με πολλαπλές στάσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Με ταξί θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης μέσα σε 15 με 20 λεπτά και η χρέωση κυμαίνεται στα 5€ με 10€ ανάλογα την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, έξω από το αεροδρόμιο θα βρείτε μεγάλη γκάμα από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, με χρέωση από 5€ έως 15€ ανά ημέρα.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, ΑΤΜ, γραφεία πληροφοριών, θυρίδες φύλαξης αποσκευών, και ιατρικές υπηρεσίες.

Falcone Borsellino Airport (PMO) “Φαλκόνε Μπορσελίνο”

Το αεροδρόμιο Φαλκόνε Μπορσελίνο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης του Παλέρμο. Το αεροδρόμιο διαθέτει έναν τερματικό σταθμό. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει με λεωφορείο, ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Με λεωφορείο μπορείτε να μεταφερθείτε από το αεροδρόμιο του Παλέρμο σε διάφορους προορισμούς στο κέντρο της πόλης από τις γραμμές λεωφορείων Prestia e Comandè.

Ακριβώς έξω από τον τερματικός σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε την αφετηρία ταξί. Η μέση διάρκεια ταξιδιού είναι 15 με 20 λεπτά, ανάλογα την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, στον χώρο στάθμευσης έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, με χρέωση από 5€ έως 15€ ανά ημέρα.

Στο αεροδρόμιο Φαλκόνε Μπορσελίνο υπάρχουν γραφείο πληροφοριών, καταστήματα, τράπεζα, ATM, ταχυδρομείο, φαρμακείο, και θυρίδες φύλαξης αποσκευών.

Catania Fontanarossa Airport (CTA) “Κατάνη Φοντάναροσα”

Το αεροδρόμιο Κατάνη Φοντάναροσα βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κατάνια, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του νησιού της Σικελίας στην Ιταλία. Το αεροδρόμιο διαθέτει έναν τερματικό σταθμό. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει με λεωφορείο, ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Τα ακόλουθα μέσα μεταφοράς είναι διαθέσιμα στο Αεροδρόμιο Catania-Fontanarossa:
Άμα επιθυμείτε να μεταφερθείτε στο κέντρο με λεωφορείο θα πρέπει να πάρε τα AMT Alibus η τα τοπικά λεωφορεία με νούμερο 457 τα οποία κάνουν στάση στο κέντρο της πόλης καθώς και στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ακριβώς έξω από τον τερματικός σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε την αφετηρία ταξί. Η μέση διάρκεια ταξιδιού είναι 20 με 30 λεπτά, ανάλογα την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στο αεροδρόμιο Κατάνη Φοντάναροσα υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, ΑΤΜ, γραφεία πληροφοριών και ταχυδρομείο.


Booking.com