Σικελία

Ξενοδοχεία & Διαμονή στη Σικελία

12891

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και ως εκ τούτου θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8-10 μέρες για να δείτε τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της και οπωσδήποτε να αλλάξετε ορμητήρια και ξενοδοχεία προκειμένου να πάρετε την καλύτερη δυνατή γεύση. Η ποικιλία καταλυμάτων είναι μεγάλη καθώς διατίθενται από κάμπινγκ μέχρι επαύλεις, ενώ πέραν των αστικών ξενοδοχείων και των παραθαλάσσιων θερέτρων έχει αναπτυχθεί εσχάτως και ο αγροτουρισμός στην ενδοχώρα του νησιού. Σε περίπτωση που διαθέτετε μόλις 3-4 ημέρες στη διάθεση σας, καλό θα ήταν να περιοριστείτε σε ένα τμήμα του νησιού, είτε στο δυτικό είτε στο ανατολικό.

Ιδανική βάση για το δυτικό κομμάτι είναι η πρωτεύουσα Παλέρμο, που προσφέρει πολλά αξιοθέατα, διαμονή σε χαμηλές τιμές αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή μολονότι δε θεωρείται όμορφη με τη στενή έννοια. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξορμήσεις προς Ερίτσε, Σελινούντα, Ακράγαντα, Κεφαλού και Σεγέστα χρησιμοποιώντας το καλό οδικό δίκτυο, ωστόσο πρέπει να προετοιμαστείτε για τη μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από την πρωτεύουσα.

Για αυτούς που θέλουν ένα πιο ρομαντικό και ήσυχο ορμητήριο, η Κεφαλού είναι η καλύτερη επιλογή αλλά θα σας κοστίσει σίγουρα περισσότερο και βρίσκεται σε πιο απομονωμένο σημείο. Ιδανικά βέβαια, θα μπορούσατε να μείνετε για 3 βράδια στο Παλέρμο και 1 βράδυ στην Κεφαλού εάν διαθέτετε 4 βράδια.

Στο ανατολικό τμήμα της Σικελίας, η μεγαλύτερη πόλη είναι η Κατάνια, ωστόσο πρόκειται για μία βιομηχανική πόλη που ως μνημείο κληρονομιάς της Ουνέσκο αξίζει την επίσκεψη σας αλλά όχι και να διαμείνετε εκεί.

Δημοφιλή επιλογή αποτελούν οι παραθαλάσσιες Συρακούσες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, θα ήταν μάλιστα ξεχωριστή εμπειρία να διαμείνετε στο νησί της Ορτυγίας με τα υπέροχα στενά και τις έντονες γεύσεις.

Η αριστοκρατική και ρομαντική Ταορμίνα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό στο νησί και μολονότι η διαμονή σας εκεί θα κοστίσει παραπάνω, αξίζει αναμφίβολα. Εάν διαθέτετε 4 βράδια στην ανατολική πλευρά του νησιού, θα μπορούσατε να μοιράσετε τις διαμονές σας σε Συρακούσες και Ταορμίνα και να περιηγηθείτε σε Νότο, Κατάνια, Αίτνα, Ραγκούζα και Πιάτσα Αρμερίνα.


Booking.com